Hlavní obsah

Francouzský útočník Claireaux se vrací do extraligy, bude hrát za Vítkovice

Francouzský hokejový útočník Valentin Claireaux se vrací do české extraligy a bude působit ve Vítkovicích. Dvaatřicetiletý hráč nastupoval od loňského listopadu za Rouen, kam zamířil z prvoligového Zlína. S ostravským klubem se bývalý útočník Pardubic a Mladé Boleslavi domluvil na roční smlouvě s možností opce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Valentin Claireaux se vrací do české extraligy

Článek

"Je to zkušený hráč, poctivý, aktuálně jeden z nejlepších francouzských hokejistů. S Rouenem vyhrál letos mistrovský titul. Sedmkrát hrál na mistrovství světa, včetně toho letošního, kde byl asistentem kapitána francouzské reprezentace. V minulosti působil ve Finsku a zná i naši českou extraligu velice dobře," řekl klubovému webu sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

"Jsme přesvědčení, že pro naši ofenzivu bude vítanou posilou nejen směrem k domácí nejvyšší soutěži, ale i k Champions Hockey League, která nás čeká," prohlásil Šimíček.

Dvaatřicetiletý Claireaux začal uplynulou sezonu ve Zlíně, kde si připsal v osmi zápasech šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Za Rouen nasbíral v 27 zápasech včetně play off 24 bodů za 10 branek a 14 asistencí. Na mistrovství světa v Tampere zaznamenal v sedmi duelech jednu asistenci.

V extralize má za Zlín, Pardubice a Mladou Boleslav na kontě 145 zápasů a 69 bodů za 24 gólů a 45 přihrávek. Bývalý hráč francouzských klubů Amiens a Angers působil také ve Finsku a na konci ročníku 2021/22 hrál ve Švýcarsku za Kloten.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice