Hlavní obsah

Frodl si podruhé nechal udělat speciální masku na open air, teď ji využije

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve speciální masce, kterou následně vydraží pro charitativní účely, nastoupí do sobotního utkání hokejové extraligy pod širým nebem proti Plzni karlovarský brankář Dominik Frodl. Připravenou má už druhou, tu první ale nakonec nevyužil. Vedle klubových znaků patří mezi dominanty výzdoby jeho nové ochrany hlavy sněhulák z filmu Jack Frost.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Dominik Frodl ve speciální helmě, která se po utkání vydraží ve prospěch postižené holčičky Jany Baloušové.

Článek

„První myšlenka, proč jsem se pro to rozhodl, byla aukce. Udělat něco pro dobrou věc. Už před dvěma lety jsme měli hrát (pod širým nebem) s Pardubicemi proti Kladnu a taky jsem měl helmu přichystanou. Bohužel se zápas neuskutečnil,“ řekl Frodl ČTK.

„Je to speciální zápas, tak jsem si řekl, že by zasloužil něco speciálního. Motivy jsem si vybral sám a myslím si, že helma je skvělá,“ uvedl sedmadvacetiletý gólman. Zisk z dražby získá nemocná dcera karlovarské hokejistky Jany Baloušové Fričové.

V minulé sezoně si speciální helmu, ale i betony nechal pro utkání pod širým nebem připravit třinecký brankář Marek Mazanec, v den utkání ale onemocněl a zápas proti Brnu odchytal neplánovaně Ondřej Kacetl.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté karlovarského HC Energie absolvovali trénink před sobotním zápasem 4. kola extraligy pod širým nebem v areálu skokanského můstku v Německém Klingenthalu. Na snímku je brankář Dominik Frodl.

„Já byl nemocný před dvěma týdny, abych byl imunní. Vybral jsem si to,“ podotkl s úsměvem Frodl. „Samozřejmě, že by mě to hrozně štvalo. Nám se včera zranil Réďa (Tomáš Redlich), který bude muset zápas vynechat. Spousta kluků se na akci těší celou sezonu, a když se stane něco takového, je to škoda,“ řekl Frodl.

Karlovarští hokejisté si podmínky v Klingenthalu vyzkoušeli dnes. „Škoda, že nás nezastihne sníh, ale prostředí je nádherné. Skokanský můstek, za bránou mám kapelu, která mi zabubnuje, když dostanu gól. Takže motivace navíc, abych žádný nedostal,“ líčil se smíchem. „Hrozně se těším, bude to zážitek. Hraje se ale o body, takže doufám, že vyhrajeme,“ dodal Frodl vážněji.

Organizátoři akce Hockey Outdoor Triple, která je primárně určená druholigovým německým týmům, v areálu skokanského můstku vybudovali provizorní hokejové zázemí. Jednotlivé týmy tam mají své buňky postavené asi sto metrů od plochy. A místo sněhu je všude okolo bahno.

„Je to trošku jako po povodních,“ konstatoval Frodl. „Nakoupili jsme si chrániče (na brusle). Je to trošku štreka. Kabiny jsou jako převlíkárna ve škole, sedíme na židlích. Koupili jsme si jmenovky, ale nemáme je kam nalepit. Ale stojí to za to,“ řekl klíčový hráč Karlových Varů.

Západočeši si užívají, že dostali pozvánku zahrát si na akci, uvědomují si ale důležitost zápasu. S blížícím se koncem základní části potřebují získat body. „Jsme poctěni, že tady můžeme být, ale jdeme vyhrát. Je to zápas o šest bodů a derby,“ podotkl Frodl. Oba týmy v tabulce totiž dělí jen dva body.

Frodl do Karlových Varů přestoupil před sezonou, v minulosti ale úspěšně působil i v Plzni. „Určitě je to pro mě něco víc. Nejen tím, že jsem tam působil, ale je to derby. Pro města největší zápas v roce. A tím, že tam mám spoustu kamarádů a hrál jsem tam, jsem si Plzeň zamiloval. Určitě je to speciální,“ přiznal odchovanec pražské Slavie.

Reklama