Hlavní obsah

Frühauf se vrací do Hradce Králové po sedmi letech jako Martincův asistent

Bývalý slovenský hokejový obránce Peter Frühauf doplní na postu asistenta trenéra realizační tým vicemistrovského Hradce Králové. Čtyřicetiletý kouč zaplnil uvolněné místo po Petru Svobodovi, který v polovině května oznámil po dvou sezonách odchod z rodinných důvodů. Ve stříbrném celku uplynulé sezony extraligy Frühauf doplnil hlavního kouče Tomáše Martince a asistenta Tomáše Hamaru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu (ilustrační foto)

Článek

Frühauf se do východočeského klubu vrací po sedmi letech. Jeho barvy hájil tři sezony do roku 2016, v nejvyšší české soutěži hrál také za českobudějovického předchůdce Mountfieldu, Třinec a Plzeň. Na Slovensku získal dvacetinásobný reprezentant jako hráč titul se Slovanem Bratislava a stříbro s Trenčínem, v němž později působil v roli asistenta trenéra. Na stejné pozici pracoval v uplynulé sezoně u seniorské i juniorské reprezentace.

"S Peterem jsme vedli jednání o možné spolupráci již dvě sezony, ale vzhledem k jeho vytížení u slovenské reprezentace dospělých i U20 to nebylo doposud možné," uvedl na klubovém webu generální manažer Aleš Kmoníček. Nyní se podle něj Frühauf s realizačním týmem slovenské reprezentace domluvil na tom, že může během sezony v Hradci Králové působit. "Peter byl vždy moje priorita vzhledem k tomu, že v Hradci působil a hrál za něj, má skvělé charakterové vlastnosti a v posledních letech se významně posunul ve své trenérské kariéře," dodal Kmoníček.

Reklama