Hlavní obsah

Gazda má bronz z Finska, Zlínu chce pomoct zpět mezi elitu. Přípravu si zpestřuje inline hokejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už nahlédl do národního týmu a minulou sezonu si po definitivě sestupu hokejistů Zlína z nejvyšší soutěže prodloužil úspěšně ve finském Ilves Tampere, ale přesto se čtyřiadvacetiletý obránce moravského celku Daniel Gazda rozhodl dodržet smlouvu a pomoct Beranům zpět mezi elitu.

Foto: beranizlin.cz

Daniel Gazda pomůže Zlínu i v první lize

Článek

Po návratu z Finska a krátkém odpočinku se už zapojil do letní přípravy Zlíňanů, jimž opět velí staronový kouč Rostislav Vlach. „Tréninky jsou docela výživné. Ale mně nevadí ani dlouhé výběhy. Dá se říct, že je mám dokonce v oblibě. Když je hezky a svítí sluníčko, tak je mnohem lepší být venku než zavřený někde v posilovně," řekl klubovému webu Gazda.

V nejvyšší soutěži v zemi aktuálních mistrů světa odehrál šestnáct zápasů včetně šesti utkání v play off s bilancí jednoho gólu i asistence. Hokejisté Ilvesu nakonec vybojovali bronzové medaile po sedmizápasovém souboji s Kärpät Oulu, jehož branku hájil zlínský parťák Libor Kašík.

Z Finska už má zkušenosti s moderními flexibilními mantinely, které jsou nově nainstalovány také na zlínském zimním stadionu Luďka Čajky. „Úroveň hokeje to posunuje dopředu. Hra se tím zrychluje. Souboje poblíž mantinelu navíc už tolik nebolí. Bude to pro nás výhoda v domácích duelech, avšak kupříkladu v Přerově či v Sokolově nás budou čekat zdi. Nebudeme to mít v první lize lehké, avšak uděláme maximum pro okamžitý návrat," předsevzal si Gazda, který má od trenérů slíbeno, že při vydařeném vstupu do sezony by mohl formou střídavých startů působit souběžně i v některém z extraligových mužstev.

Nyní si loňský nejproduktivnější bek Beranů zpestřuje přípravné období i zápasy na kolečkových bruslích v inline hokeji v dresu IHC Devils Zlín. „Není to žádný profesionální sport, utkání hraju spíš kvůli odreagování a bez jakéhokoliv psychického tlaku. Přesto chci vyhrát každý zápas," tvrdí Gazda.

Se svým celkem porazil nedávno v lize inline hokeje Přerov, za nějž nastupuje obránce Mikuláš Zbořil, který jako čerstvý hokejový mistr republiky s Třincem přestoupil po minulé sezóně do Zlína. „Trochu jsme se kvůli tomu samozřejmě hecovali. Byla radost přijít do kabiny a trochu si do Mikuláše rýpnout," usmívá se Gazda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice