Hlavní obsah

GLOSA: Krok Zlína se dá pochopit a neměl by vyvolávat negativní reakce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Třinečtí hokejisté páteční utkání proti Zlínu nechtěli hrát a nelze se jim divit. Kvůli nákaze covidem-19 v týmu nemohl trenér Václav Varaďa do hry vpustit devět stabilních hráčů základní sestavy. Na marodce je kapitán Petr Vrána, střelec Martin Růžička, nebo klíčoví obránci Martin Marinčin a David Musil.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Jaroslav Ožana

Třinecký Marko Daňo překonává brankáře Zlína Libora Kašíka.

Článek

Bez takového materiálu hrát nechcete, pokud nemusíte.

Ale Třinec musel, protože Zlín jejich přání, na rozdíl od Olomouce, s níž se Oceláři místo neděle utkají až na začátku března, nevyslyšel. Odmítnutí odůvodnili mimo jiné nabitou termínovou listinou. „Jejich stanovisko bylo, že nemůžou najít termín a že nový nechtějí, což jsme respektovali," říkal trenér Václav Varaďa po utkání, které mimochodem Oceláři bez větších obtíží vyhráli 6:2.

Přesto Třinečtí neskrývali, že jim rozhodnutí Beranů nevonělo. Přiznávali, že i z tohoto důvodu měli velkou motivaci poslední tým tabulky i v oslabené sestavě porazit. Domácí fanoušci vítali hosty pískotem. „Asi je to logické, když Olomouc s přesunem souhlasila," neskrýval Varaďa, kterému se hráči k tréninku po nařízené karanténě vrátili až den před utkáním.

A to rozhodně ideální není.

Hokejová směrnice pro tuto sezonu říká, že v případě, že některý z týmů nesehraje plný počet zápasů základní části, započítá se mu do tabulky počet bodů podle průměrného zisku. Proto Zlín potřebuje hrát a nejlépe vyhrávat.

Utkání na ledě oslabeného Třince bylo pro Zlínské velkou příležitostí získat cenné body, které ve své situaci nutně potřebují. Každý získaný bodík může v případě nedohrání kompletního programu hrát při stíhání čtrnáctého Kladna obrovskou roli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Překonaný brankář Libor Kašík ze Zlína.

Z tohoto pohledu se Zlínským těžko divit, že chtěli za každou cenu utkání odehrát. Extraligou se šíří nákaza, po Třinci nařídili hygienici karanténu i českobudějovickému Motoru a v pátek do ní zamířila také Mladá Boleslav. Týmy musejí odkládat zápasy a v nabité olympijské sezoně se nové termíny hledají jen velmi těžko.

„I nám někteří hráči scházeli. Vyhodnotili jsme to tak, že tímto si projde asi každý tým. Nevěřím, že do toho taky nespadneme, proto jsme se tak rozhodli," vysvětloval odmítnutí třineckého požadavku trenér Luboš Rob, který v pátek v Třinci vedl Zlín místo hlavního trenéra Luboše Jenáčka. Ten mimochodem také aktuálně dlí v izolaci.

Třinečtí kroku Zlína nerozuměli. Zdůrazňovali, že Olomouc s odkladem zápasu neměla problém. Ale zachovali by se Hanáci stejně, kdyby byli v podobném průšvihu jako Zlín? Souhlasili by s odložením utkání, u něhož hrozí, že už se hrát nebude? Těžko říct. Poslední tým padá přímo o soutěž níž. A to je obrovský strašák.

Zlínským záměr nevyšel. Chtěli hrát a dostali naloženo. Nadšeně hrající náhradníci z farmářského Frýdku-Místku se chytili šance a trápící se Zlín srazili do ještě většího marastu, z něhož se parta kolem kapitána Pavla Kubiše bude zvedat jen velmi těžko. Obzvláště, když Kladno narozdíl od Zlína sem tam nějaký ten bodík získat dokáže.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice