Hlavní obsah

Hned jsem věděl, že je konec, přiznává Tomášek. Kotník má zlomený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě jej sice čeká magnetická rezonance, aby se zjistilo, jestli nemá poškozené i vazy, jakýkoliv výsledek vyšetření už ale nic nemůže změnit na tom, že hokejovému útočníkovi Sparty Davidu Tomáškovi předčasně skončila sezona. Při potyčce s českobudějovickým forvardem Jiřím Novotným v pátém semifinále si nešťastně zlomil pravý kotník, takže Pražané se ve finále proti Třinci budou muset obejít bez aktuálně nejproduktivnějšího hráče probíhajícího play off.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Emoce na ledě plály. Rozhodčí uklidňuje rozmíšku mezi Davidem Tomáškem ze Sparty (dole) a budějovickým Jiřím Novotným.

Článek

„Všechno se seběhlo nešťastně. Přijel jsem do potyčky, kde jsme se chytili s Jirkou Novotným a já najel do rýhy. Jak jsme se postrkávali, zaškobrtl jsem a brusle mi z rýhy nevyjela. Myslím, že existuje fotka, kde je vidět, jak jsem si kotník otočil a přisedl," vrací se Tomášek v rozhovoru pro sparťanské stránky k situaci z 18. minuty, která byla zároveň tou poslední nejen v daném duelu, ale i v sezoně.

„Věděl jsem hned, že je konec," posteskne si Tomášek a jediné malé pozitivum spatřuje v tom, že nemusí na operaci. „Ale štve mě to. Člověk se chce soustředit na hokej, a ne se prát, ale když vidíte kluky v nevýhodě, musíte jim jít pomoci. Byla to souhra nešťastných okolností, bohužel," říká šestadvacetiletý rodák z Prahy, který aktuálně musí chodit o berlích.

Potěšila jej podpora, které se mu dostalo nejen od současných spoluhráčů. „Reakcí mám spoustu i od dalších kluků z bývalých klubů nebo nároďáku. Zachytil jsem i nějaké zprávy od fanoušků, čehož si moc cením. Chci jim poděkovat. Zároveň ale nechci, aby se všechno upínalo na moje zranění, které je strašná smůla a blbost. Kluci před sebou mají velký kus práce," naráží na finále s Třincem, které odstartuje na Velikonoční pondělí na ledě Ocelářů.

„Třinec má velmi zkušený tým, který dlouhodobě prokazuje svou kvalitu. Hrají čtvrté finále v řadě, takže ví, co je potřeba udělat pro úspěch a určitě jim to pomůže. Budou mírný favorit, ale i my máme velkou kvalitu," je přesvědčený Tomášek, jenž v 10 zápasech play off vstřelil šest branek a přidal sedm asistencí.

„Cítil jsem se dobře. Věřil jsem, že můžu týmu pomoci i ve finále, protože výkony byly dobré. Nezbývá mi nic jiného, než kluky podporovat a držet jim palce," pokrčí rameny Tomášek, který po lednovém návratu do Sparty z Chabarovsku podepsal s Pražany smlouvu do konce sezony.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník Sparty David Tomášek.

Zůstane i v té následující? „Aktuálně nemůžu nic říct, protože nevím. Všechno se začalo řešit během play off, ale situace v Rusku i v Evropě je nejasná a všichni vyčkávají. Popravdě zatím nevím, v první řadě musím vyléčit nohu. Ale setrvání je jednou z možností," uvažuje.

Reklama

Související témata: