Hlavní obsah

Hokejisté Kladna zase v azylu, tentokrát se stěhují do Slaného! Trenér neví, kdy se zapojí Jágr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předminulý ročník extraligy absolvovali kladenští hokejisté v chomutovském azylu celý, nyní jsou ve vyhnanství znovu. Dobrou zprávou je, že v exilu ve Slaném se nyní budou nacházet jen v srpnu a nejvyšší soutěž by již měli odehrát v domácím prostředí.

Můžete odpověď vypípat? Reagoval Jakub Klepiš na otázku, jaký byl první trénink na ledě. Kdy se připojí Jágr? Video: Sport.cz

 
Článek

Na kladenském zimáku nyní řádí těžká technika a dělníci, kteří budují energocentrum, v němž bude umístěno chlazení obou ledových ploch se strojovnou i zázemím pro ledaře. Rytíři tak od pondělí dojíždějí zhruba dvacet minut do Slaného, kde odehrají i přípravu s K. Vary a Litvínovem. Slavii pak vyzvou v Mělníku, poslední dvě přípravná utkání už mají hrát doma.

„Není to tak hrozné, vlastně jde jen o přejezd. I ve Slaném máme dvě brány a hřiště, takže v pohodě," mávl rukou trenér Otakar Vejvoda, jemuž udělal radost příchod Michaela Frolíka i prodloužení smluv s dalšími zkušenými útočníky Plekancem a Klepišem.

„Máme hodně mladých hráčů, takže Frolda jako profesionál s více než 800 starty v NHL bude příkladem na ledě i v kabině. Svou roli zná, stejně jako Pleky s Klépou. Rady, které mladí kluci dostávají od Plekyho, by od nikoho jiného získat nemohli," uvědomuje si Vejvoda.

Nejasná je zatím hráčská budoucnost majitele klubu Jaromíra Jágra. Ten se po zvládnuté dubnové baráži nechal slyšet, že pokud má pokračovat, rád by naskočil už do srpnových přípravných duelů. „Vůbec nevím, kdy se Jágr zapojí, to musí vědět on. Asi se rozhodne podle toho, jak se bude cítit. Situace byla stejná už loni, tehdy taky nebyl od začátku sezony a skočil do toho až v prosinci, když jsme měli zraněné," vzpomíná Vejvoda.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.