Hlavní obsah

Dvě dvanáctá místa po sobě a konec. Plzeň je bez trenérů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani v jedné sezoně nedokázali z týmu dostat plný potenciál. Po dvou dvanáctých místech tak přichází logický krok. Vedení hokejové Plzně odvolalo trenéry Petra Kořínka a Františka Bombice. Na střídačce skončí i spolumajitel Martin Straka. Po odchodu sportovního manažera Tomáše Vlasáka do Mladé Boleslavi se tak úplně rozpadl realizační tým Škody. Nová jména zatím klub neoznámil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Verva Litvínov 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Sedmapadesátiletý Kořínek, jenž na západě Čech dlouhé roky trénoval mládež, přišel s Bombicem na začátku minulé sezony, když klub odvolal rekordně rychle dosavadní trenéry Miloše Říhu mladšího a Václava Baďoučka už po 2. kole.

V první sezoně se pod velením nových koučů Plzeň nejprve zvedla, ale poté se jí nepovedl závěr základní části, když prohrála devětkrát po sobě a do předkola šla až ze dvanáctého místa. Sice potrápila Liberec, ale nakonec padla 2:3 na zápasy.

V tomto ročníku se Škoda celou dobu potácela ve spodní polovině tabulky. Také nyní klesla před koncem základní části na dvanáctou příčku a tentokrát v předkole proti favorizovanému Litvínovu neuhrála ani zápas. Celkově tak skončila opět dvanáctá, což pochopitelně na západě Čech hodnotí jako neúspěch.

Spolumajitelé Martin Straka a Jan Šmucler se tak rozhodli najít nový realizační tým. „Nové složení bude oznámeno po dokončení probíhajících jednání. V tuto chvíli nemůže klub komentovat žádné spekulace. Přejeme trenérům hodně štěstí do další práce,“ uvedla Plzeň na svém webu.

Přiblížila však změny v hráčském kádru. V modrobílém dresu nebudou nadále působit brankář Milan Klouček, útočník Aleksi Rekonen, jenž pravděpodobně zamíří do Mladé Boleslavi, a také bek Martin Bučko s forvardem Jakubem Pourem, kteří mají posílit hradecký Mountfield. „V tuto chvíli je již 90 % hráčů podepsaných. Nové posily zatím zveřejňovat nemůžeme,“ stojí v tiskové zprávě klubu.

Reklama