Hlavní obsah

Hokejové Vítkovice vytasí eso ze zámoří

Hokejový obránce Roman Polák se závazně dohodl s extraligovými Vítkovicemi, že za ně bude v příští sezoně nastupovat. Čtyřiatřicetiletý ostravský rodák má sice stále platnou smlouvu v NHL s Dallasem, po jejím skončení ale podepíše s Vítkovicemi víceletý kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Roman Polák.

Článek

Ostravský rodák Polák podepsal před rokem se Stars jednoletý kontrakt s příjmem 1,75 milionu dolarů, po jehož vypršení se stane nechráněným volným hráčem. Vedení NHL ale stále věří, že se sezonu pozastavenou v březnu kvůli pandemii koronaviru podaří dohrát. A Dallas je mezi 24 týmy, jichž se mají vyřazovací boje o Stanley Cup týkat.

Pro sezonu 2020/21 už je Polák závazně domluvený ve Vítkovicích. "Roman je pořád hráčem Dallasu, takže s námi prozatím nemohl podepsat hráčskou smlouvu. Dohodli jsme se ovšem, že po splnění všech povinností, které Romanovi vyplývají z jeho dosud platného kontraktu v NHL, se stane hráčem Vítkovic. A mám velikou radost, že jsme se dohodli na dlouhodobém kontraktu," uvedl sportovní ředitel ostravského klubu Roman Šimíček.

O návrat ostříleného beka usilovali Vítkovičtí od skončení minulé sezony. "Byli jsme s ním v pravidelném kontaktu, ať už šlo o mě, majitele Aleše Pavlíka nebo trenéry A-mužstva. V klubu mezi námi byla jednoznačná shoda, že hráče Romanových kvalit a zkušeností musíme získat. Mám radost, že se nám to podařilo," dodal Šimíček.

Účastník olympijských her, mistrovství světa i Světového poháru odehrál v sezoně 41 zápasů a připsal si čtyři nahrávky. Bilanci v základní části NHL posunul na 806 startů a 140 bodů za 26 gólů a 114 asistencí. V play off přidal za 71 utkání čtyři přihrávky. Vedle Dallasu hájil také barvy St. Louis, Toronta a San Jose, s nímž si v roce 2016 zahrál i finále Stanleyova poháru.

"Poly je profík v každém slova smyslu. Má obrovské zkušenosti a obrovské kvality. Počítáme s tím, že bude cenným článkem nejen na ledě, ale také v kabině, a je jasné, že se stane velkou osobností našeho aktuálního týmu, ostravského sportu i celkově extraligy," uvedl Šimíček.

Reklama

Související témata: