Hlavní obsah

Hokejový Třinec míří do karantény

Více než rok byl klid a covid program hokejové extraligy nepoznamenal odkládáním zápasů. Teď je tomu ale jinak. Podle informací Sport.cz řádí koronavirus v týmu Třince. Úřadující mistři míří do karantény, odloženy budou jejich zápasy v pátek v Liberci, v neděli v Karlových Varech a v úterý v Brně. „Je pravděpodobné, že se kvůli karanténě neodehraje v daný termín ani domácí utkání se Zlínem. Vše záleží na výsledcích kontrolních testů, které proběhnou dle podmínek stanovených hygieniky,” uvedla tisková mluvčí klubu Dita Ondrejková.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Václav Varaďa na střídačce Třince.

Článek

Třinec lepil sestavu už v úterním derby na ledě Vítkovic, když mu kromě brankáře Mazance scházelo kvůli onemocnění dalších pět hráčů včetně první útočné formace vedené nejproduktivnějším hráčem Ocelářů Martinem Růžičkou.

Situace se ale během pár dnů nezlepšila. Naopak. Hygienici nařídili Ocelářům karanténu, plánovaný několikadenní výjezd k zápasům se proto odkládá. Důvodem je potvrzení několika pozitivních případů onemocnění covid-19 v týmu a realizačním kádru Ocelářů. Kvůli nařízené karanténě se v následujících dnech změní termínová listina utkání. Svěřenci trenéra Varadi nenastoupí v pátek v Liberci, v neděli v Karlových Varech a v úterý v Brně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Lukáš Daneček z Třince při utkání ve Vítkovicích.

Od úterý má platit zkrácená karanténa ze čtrnácti dnů na pět.

Pro extraligu je to každopádně velký problém. Termínová listina je v olympijské sezoně našlapaná a volná okénka se hledají jen těžce. V době, kdy se počítalo s účastí hráčů NHL v Pekingu, bylo v plánu soutěž během her nepřerušovat.

Jenže nyní je při účasti hráčů z Evropy pod pěti kruhy stále ve hře i možnost, že se během ZOH budou některé zápasy extraligy překládat na jiný termín, či bude dokonce soutěž přerušena. Volné termíny se však budou hledat jen těžce. A karanténa některých z týmů problém ještě zhoršuje.

Již před startem ročníku upravilo vedení extraligy pravidla, kdyby covid-19 zasáhl do programu a utkání se musela odkládat. Zápas může být odložen maximálně o 30 dnů, následně by ale automaticky nenásledovala kontumace. Duelem by se zabývala sportovně-technická komise hokejového svazu.

Mužstva, která chtějí postoupit do play off, musí odehrát alespoň 50 procent utkání. V případě, že některý z týmů nesehraje plný počet zápasů, do tabulky se mu započítá počet bodů podle průměrného zisku. Alespoň polovinu základní části čítající 60 kol už odehrála všechna mužstva.

Reklama

Související témata: