Hlavní obsah

Holec, Karabáček a Ville pokračují v Českých Budějovicích

Hokejoví útočníci Miroslav Holec, Václav Karabáček a Gabin Ville budou pokračovat v extraligových Českých Budějovicích, s kterými podepsali nové smlouvy. Holec i Karabáček se už v minulém ročníku podíleli na návratu Jihočechů mezi elitu po sedmi letech, Francouz Ville přišel letos na začátku ledna z finského druholigového celku Rovaniemi Kiekko.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Martin Gernát z Třince a Václav Karabáček z Českých Budějovic.

Článek

Třiatřicetiletý Holec si v uplynulém ročníku připsal ve 28 zápasech čtyři branky a pět asistencí. V extralize má bývalý hráč Slavie, Komety Brno, Plzně a Olomouce na kontě 480 utkání a 173 bodů (76+97).

O devět let mladší Karabáček v 45 duelech této sezony zaznamenal sedm gólů i asistencí. Do Českých Budějovic přišel na konci listopadu 2018 po devíti utkáních odehraných v extralize za Kometu Brno a Hradec Králové, v kterých nebodoval. Do Evropy se tehdy vrátil po tříletém působení v QMJHL a dalších dvou letech na farmách Buffala v AHL a ECHL.

Třiadvacetiletý Ville sehrál za Motor 17 duelů a připsal si gól a asistenci. V Českých Budějovicích byl už loni v létě na zkoušce, ale kvůli platné smlouvě se vrátil do Rovaniemi. V jeho dresu nasbíral v 11 zápasech 19 bodů (5+14).

Pokračovat v Motoru, který místo Václava Prospala povede jako nový hlavní kouč Jaroslav Modrý, naopak nebudou obránce Karel Plášil a útočníci Vít Christov, Martin Novák, Roman Přikryl a Kanaďané Brandon Alderson i David Gilbert, kterým jihočeský klub nenabídl nové smlouvy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice