Hlavní obsah

Hrachovina po hrubce zářil: Selhání výstroje, ale konečně jsme byli sviňuchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při oznámení sestavy pro čtvrtý čtvrtfinálový duel to mezi fanoušky Motoru byla jasně nejdiskutovanější věc. Proč trenéři budějovických hokejistů za stavu série 0:3 proti Třinci nezkusili změnu a do branky nepostavili Jana Strmeně? Šanci dostal i počtvrté Dominik Hrachovina, jenž nejprve předvedl ohromnou hrubku, kterou však posléze odčinil fantastickými zákroky. Pomohl tak Jihočechům k vítězství 4:1 a odvrácení konce sezony.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor České Budějovice vs. HC Oceláři Třinec 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Co se stalo při gólu Richarda Nedomlela, jehož slabé nahození vám propadlo lapačkou a Třinec díky tomu srovnal už po 16 vteřinách?

Já jsem tu střelu normálně čekal, nebyla tam ani žádná teč. Nechci se vůbec vymlouvat, asi selhání výstroje. Prostě blbý gól, ale stalo se.

Jak bylo těžké se po takové hrubce oklepat?

Musíte s tím umět pracovat. Dostat takový gól není nic příjemného. Nejdůležitější bylo, že nás to nesrazilo, respektive, že jsem já kluky nesrazil. Každý někdy udělá chybu, tady jsem ji bohužel udělal já. Důležité je navzájem si pomáhat. Kluci mě vykoupili a hned dali gól na 2:1, jsem jim za to vděčný.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Třinec 1:1 (5. Nedomlel)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vám ale také mohou být vděční, protože jste poté spoluhráče mnohokrát podržel.

Snad jsem jim to splatil. Od toho tam v bráně jsem. Chtěl jsem to klukům vykompenzovat.

Vedení 2:1 jste drželi od 7. minuty téměř až do samotného závěru. Byly to velké nervy?

Ani ne. Play off je přece ten nejkrásnější hokej v celé sezoně. Člověk si to v určitém slova smyslu užívá. Vždyť na to jsme čekali celých 52 kol.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Třinec, zákrok domácího Hrachoviny proti HelewkoviVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Díky čemu jste na Oceláře poprvé v sérii vyzráli?

Už ve čtvrtek jsme zjistili, že jsou hratelní a klidně to mohlo být 2:2. Je to škoda. Ale konečně jsme to teď trochu odšpuntovali. Nechci být sprostý… Najednou jsme se nebáli být sviňuchy a měli jsme ty velké emoce, které jsou v takhle důležitých zápasech potřeba. Tohle už byl výkon hodný play off.

Jak jste si užili, že jste mohli fanouškům dopřát zatím alespoň tu jednu výhru?

Myslím, že si to vážně zasloužili. Chodí nás podporovat ve velkém počtu celou sezonu, město hokejem žije. Bylo moc krásné jim tu jednu výhru doručit, všichni v kabině jsme za to moc rádi. Ale chceme sem čtvrtfinále ještě vrátit.

Je reálné otočit sérii z 0:3, což se v extralize ještě nikomu nepovedlo?

Nikdy není hotovo, dokud není opravdu hotovo. Máme výhodu, že nemáme co ztratit. Nikdo nám nevěřil, proto by bylo fajn to všem narvat do ksichtu, nebo jak bych to řekl slušně. Všichni chtějí být ti první, kdo Třinec v play off zase porazí.

Máte nápad, jak vyhrát na třineckém ledě, kde jste ještě neskórovali?

Uvidíme, třeba s něčím přijdou trenéři. Potřebujeme hrát dobře zezadu, nedávat jim šance. Doma na nás určitě vlítnou a budou to chtít rychle ukončit. Musíme to na začátku odrazit a bojovat střídání od střídání, i když je to klišé. Je třeba zkusit vymyslet něco, čím je zastavíme. Asi nějakou zdí… Doufejme, že třeba tou v bráně. (usmívá se)

Reklama