Hlavní obsah

Hradecký sen končí. Boleslav nás vyšplouchla, pořádně jsme to podělali, říkal zklamaný Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Získal Prezidentský pohár pro vítěze základní část hokejové extraligy, ale na mistrovskou trofej nedosáhne. Účinkování hradeckého Mountfieldu v play off skončilo nečekaně brzy, už po pěti zápasech. Mladá Boleslav využila na ledě soupeře mečbol a zopakuje si tak loňské semifinále s Třincem.

Foto: David Taneček, ČTK

Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi oslavuje vítězný gól v duelu s Hradcem.

Článek

Vítězný gól znamenající postup dal v 68. minutě nejlepší střelec letošních bojů o titul Miloš Kelemen, když tečoval Ševcovo nahození. „Nějak jsem chytil gólovou slinu a začal si věřit, ale tohle překvapení je zásluhou celého mužstva. Od Hradce se postup čekal, od nás ne, a přesto, nebo právě proto, jsme ho urvali," tvrdil držitel olympijského bronzu z Pekingu, jenž rozhodl svou už sedmou trefou v play off. „Bylo to zase hodně vyrovnané, ale ke konci v nás bylo pokaždé nějak víc síly," doplnil slovenský hokejista.

Hradec Králové v pro sebe existenčním duelu dvakrát vedl, pak ale hosté ve třetí třetině otočili skóre během 126 sekund. Mountfield sice ve třetím utkání série za sebou dokázal vyrovnat při power play, znovu ale nezvládl nastavení. „Vyšplouchli nás 1:4 na zápasy, všechno jsme podělali," litoval Filip Novotný, jenž chytal po týdenním léčení bolavých třísel.

„Všechny v kabině teď drtí obří zklamání, asi jsme nebyli na Boleslav dobře připraveni. Pokaždé nám dala gól navíc a kdybych věděl, čím to bylo, tak jsme ještě ve hře o titul," mínil domácí brankář. Prvenství v tabulce probudilo v Hradci Králové sen o titulu, jenže z předkola našlápnutá Boleslav se pro něj ukázala už ve čtvrtfinále jako nestravitelné sousto. Především svým výtečným bruslením a obětavostí. „Měli jsme i smůlu, o to víc to bolí," mínil Novotný.

Všechna utkání v sérii skončila rozdílem jediného gólu, Mountfield ale po úvodní vydřené výhře zapsal čtyři porážky v řadě. „Uměli jsme to pokaždé překlopit na svou stranu. Štval mě můj faul, který ještě umocnil power play Hradce a nabídl mu vyrovnání. Ale v prodloužení bylo znát, že nervóznější je soupeř, my tam přece jen měli polštář vedení v sérii. A díky Kelovi, jenž má asi nějaké kouzlo na góly, jsme to vyřešili rychle," mínil boleslavský útočník Adam Najman.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články