Hlavní obsah

Pomstil se Spartě za křivdu. Karma je zdarma, konstatoval Klepiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se Spartou nejprve otevřel skóre a pak liberecký útočník Jakub Klepiš nahrál na vítězný gól. Bílí Tygři porazili Spartu 4:2 a stav čtvrtfinále snížili na 1:3 na zápasy. A právě mistr světa z roku 2010 mohl cítit snad největší zadostiučinění z celé tygří party, neboť po třetím utkání kousal křivdu.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Liberce se radují z branky

Článek

Den předtím v čase 59.05 za stavu 1:1 putoval za přidržení Formana na trestnou lavici, z níž pak jen bezmocně sledoval rozhodující gól Sparty v přesilové hře a třetí triumf soka v sérii. Teď se pomstil. „Říká se, že karma je zdarma," konstatoval suše Klepiš.

Liberec po třetí prohře Formana obvinil ze simulování, teď se ho ještě po čtvrtém duelu zastal spoluhráč Filip Chlapík. „K tomu bych asi řekl jediný. Formič není typ hráče, který by simuloval. V tom pohybu spadl a rozhodčí řekl, že šlo o faul," bránil parťáka Chlapík.

„To vyloučení už asi komentovat nemusíme, každý si o tom udělal obrázek sám. Dnes jsme si za tím šli od začátku a Kvaky to tam ve třetí třetině zavřel, chytil pár tutových gólů. Velký dík patří jemu a celému týmu," cenil si triumfu Klepiš.

Jak těžké se bylo po prohře gólem z poslední minuty oklepat? „Už jste na hraně, můžete vypadnout a bylo by po sezoně. Nic jiného nezbývá než do toho dát sto procent. Je to samozřejmě trochu otřepaná fráze, protože na sto procent jsme hráli i v prvním utkání, jen se nám tam nepovedlo. Jinak si myslím, že naše výkony kromě prvního zápasu nebyly špatný a teď jsme měli trochu víc štěstí," pověděl křídelník prvního libereckého útoku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Buchtele ze Sparty a Jan Šír z Liberce.

Nejprve ve 24. minutě překonal Machovského zblízka, podruhé se do statistik zapsal nahrávkou v 51. minutě, kdy zpoza branky parádně našel mezi kruhy Rosandiče. Mimochodem šlo o první zásahy Severočechů ve čtvrtfinále za rovnovážného stavu na ledě.

„Po tak dlouhé době je to samozřejmě hezký, ale je jedno, jestli branku dáte ve hře pět na pět, čtyři na pět nebo pět na čtyři. Musíte jich dát zkrátka víc než soupeř, což se nám povedlo," liboval si.

Tentokrát ostatně rozhodčí Lacina se Šírem, vyjma samotného závěru, rozdali za celé utkání jen tři trestné dvouminutovky. Jednou vyloučili Vlacha, dvakrát hostujícího Sobotku.

„Byli jiní rozhodčí, můžu to říct?" narážel Klepiš na „náhubkové" pravidlo, tedy zákaz hodnocení sudích následujících 24 hodin po skončení utkání. „Nechali to volnější a myslím, že trochu volnější metr k play off patří. Důležité hlavně je, aby se nikdo nezranil, anebo aby tam nebyly zákroky za hranou," pověděl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Petr Kváča z Liberce.

Vypjatá série pokračuje v pondělí na ledě Sparty. „Musíme hrát stejně jako dnes. Týmově, zodpovědně a nebýt vylučovaní, protože víme, že Sparta má dobrý přesilovky. Musíme do toho opět dát všechno," uzavřel Klepiš.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice