Hlavní obsah

Hrozí fiasko, které naposledy před deseti lety zažila Sparta. Hradec je přitlačen ke zdi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naposledy před deseti lety se vítězi základní části hokejové extraligy přihodilo, že v play off skončil už ve čtvrtfinále. Na Spartu teď může navázat vítěz Prezidentského poháru Hradec Králové, který proti Boleslavi za stavu 1:3 na zápasy dělí jediná prohra od vyřazení.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Finský útočník Ahti Oksanen je zatím největším zklamání Hradce Králové v play off. S 25 góly nejlepší střelec Mountfieldu v základní části na svůj premiérový zásah ve vyřazovacích bojích stále čeká.

Článek

Ve všech čtyřech duelech série sice Mountfield svého soupeře přestřílel, v posledních třech zápasech mu to ale nestačilo. „Jsme na sebe naštvaní. Šance máme, jenže nedáváme góly," ví Jakub Lev, se dvěma trefami spolu se Smoleňákem nejlepší střelec týmu v play off, že devět branek je na čtyři zápasy málo. Hradci navíc činí potíže hra soupeře ostavená na skvělém bruslení.

Mountfield se nemůže spolehnout na Fina Oksanena, jenž v základní části nasázel 25 gólů, ve vyřazovací části ale na první čeká. Podpora nepřichází ani od jindy produktivního kanadského beka McCormacka.

Do toho Hradec sráží problémy s disciplínou. Byť Boleslav nevyužila jedinou přesilovku, hra v oslabení po často zbytečných a hloupých faulech bere síly.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Richard Nedomlel z Hradce Králové a Jan Eberle z Mladé Boleslavi.

„Všechny zápasy byly vyrovnané, skončily o gól. Je to obrovský boj a my bohužel nejsme dost dobří, abychom to překlopili na svou stranu," ví trenér Hradce Tomáš Martinec.

Středočeši tak mají tři mečboly na postup do semifinále, ten první v neděli venku. Překvapivě po absolvování náročného předkola neodpadávají fyzicky. „Na našich výkonech je vidět, že sil máme dost," přikyvuje útočník Boleslavi Jan Eberle, jenž v play off nasázel už pět gólů.

Reklama

Související témata: