Hlavní obsah

Jandač s Hořavou skončí! Sparta už má nástupce, do branky pak ulovila velkou rybu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I kdyby hokejová Sparta letos ukončila dlouhé čekání na extraligový titul, který naposledy získala před patnácti lety, už teď je jisté, že ji v nové sezoně nepovedou současní trenéři Josef Jandač s Miloslavem Hořavou. Vedení pražského klubu už je předdomluveno s jejich nástupci, podle zdroje Sport.cz už jde o hotovou věc. A jde o zajímavá jména...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři Josef Jandač (vlevo) a Miloslav Hořava už Spartu v příští sezoně nepovedou.

Článek

Když po minulém ročníku a vyřazení v semifinále s Libercem Miloslav Hořava částečné v emocích prohlásil, že na střídačce Sparty končí, vzal si jeho rovnocenný trenérský parťák Josef Jandač čas na rozmyšlenou, jestli on sám bude u týmu pokračovat.

Nakonec kývnul, ale vyžádal si kontrakt jen na jednu sezonu. V listopadu se s Hořavou na střídačce sešli znovu, když bývalý obránce souhlasil s výpomocí Jandačovi a Spartě, která se v té době nacházela v hluboké krizi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Sparty Josef Jandač.

Pražský klub se postupem času nastartoval. Nakonec i vyválčil přímý postup do čtvrtfinále, což se ještě na konci ledna jevilo jako utopistické, a po vyřazení Liberce se chystá na semifinále proti Českým Budějovicím. I kdyby však Sparta Motor vyřadila a následně ve finále zdolala i Třinec, nebo Mladou Boleslav, její trenéři v klubu dál pokračovat nebudou.

Bývalý kouč reprezentace Jandač si chce dát na nějaký čas od hokeje pauzu. „A Hořava ve Spartě taky nezůstane. Není to typ kouče, který by na jednom místě vydržel třeba tři roky. Po sezoně radši zase vyrazí na stáž do zahraničního klubu, aby se zdokonaloval," řekl Sport.cz zdroj dobře obeznámený se situací v pražském klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Miloslav Hořava na střídačce Sparty.

Pro Spartu nejde o blesk z čistého nebe. Jandač s Hořavou nejednali za jejími zády, nic netajili. A byť v klubu nejsou rádi, že podrobnosti unikají na veřejnost a tým se tak nemůže stoprocentně koncentrovat jen na probíhající play off a zisk vysněného titulu, sparťanská generalita už spustila akci „hledání nového šéfa střídačky".

Nakonec netrvala tak dlouho, jak by se na první pohled mohlo zdát. Spartě totiž podle Sport.cz kývnul adept, který byl na jejím seznamu na prvním místě. Není jím nikdo jiný než Pavel Patera!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Patera na střídačce Mladé Boleslavi.

Bývalý vynikající útočník, jenž coby hráč získal s nároďákem čtyři tituly mistra světa a byl i u olympijského zlata v Naganu, je volný od konce ledna, kdy překvapivě po vzájemné dohodě skončil v Mladé Boleslavi, kterou vedl spolu s Radimem Rulíkem.

Oficiálně ještě nic podepsáno není, podle zdroje redakce jsou ale obě strany na všem domluvené. I na tom, že Paterovým asistentem se má stát jedna ze sparťanských legend, Patrik Martinec (v roce 2000 získal s pražským celkem extraligový titul).

Ten poslední čtyři sezony působil jako hlavní trenér v asijské lize u mužstva Anyang Halla, než se loni v létě vrátil do Česka. Konkrétně do Český Budějovic, kde dělá asistenta Jaroslavu Modrému.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Martinec (na střídačce vlevo nahoře) už ve Spartě coby funkcionář v minulosti působil. Mezi lety 2011 až 2013 jako asistent trenéra Josefa Jandače, tři další roky pak coby sportovní manažer týmu.

Osud tak tomu chtěl, že od neděle se Martinec v semifinále extraligového play off postaví klubu, v němž strávil převážnou část své hráčské kariéry a do kterého od května; byť oficiální štempl na celé transakci zatím chybí; zamíří jako jeden z jeho trenérů. Buďte si však jistí, že Martinec teď udělá vše pro to, aby s Motorem Spartu vyřadil a postoupil s ním do finále.

Kromě trenérů však Sparta řeší i otázky kolem hráčského kádru. A největší rybu by měla ulovit do brankoviště. Ve švýcarském Curychu totiž po sezoně končí Jakub Kovář a dva spolehlivé zdroje redakce tvrdí, že 33letý gólman už je domluvený se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kovář.

Pražané o něj měli zájem už v prosinci loňského roku, kdy se dokázal vrátit po vleklých problémech s nohou, tehdy ale ještě majitel bronzů z MS 2011 a 2012 dal přednost zahraničnímu angažmá. Po devíti letech se ale vrátí domů. A nikoli do Českých Budějovic, v jejichž dresu dosud výhradně nastupoval v extralize, nýbrž do Sparty.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články