Hlavní obsah

Válka slov, díl třetí: Liberec může být spokojený, rýpl si Jandač. Já nekňoural, hájí se Augusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to vyhecované čtvrtfinále. Nejen na ledě, kde to jiskřilo z obou stran, ale i mezi hlavními trenéry Josefem Jandačem ze Sparty a libereckým Patrikem Augustou. Po pátém zápase, v němž Pražané rozhodli o svém postupu do semifinále až v 104. minutě, si jejich kouč neodpustil rýpnutí. Tětím dílem tak pokračovala válka slov zahájená po třetím duelu série.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Sparty Josef Jandač.

Článek

Hlavní sudí Jeřábek se Šindelem nastavili metr, kdy řadu hraničních zákroků pouštěli. „Co na to říkám? Nemůžu se v den zápasu vyjadřovat k rozhodčím," prohlásil Augusta a na doplnění, že klidně může, neboť rozhovor probíhá už o půlnoci, jen doplnil. „Myslím, že to pískali dobře."

Když pak stejný dotaz mířil i na Jandače, po chvíli přemýšlení prohlásil. „Myslím, že Liberec může být spokojený," narážel na hru Bílých Tygrů, kteří obdrželi tři menší tresty v zápase (stejně jako sparťané).

„Spartě gratuluju k postupu. Viděli jsme výbornou sérii, která vygradovala fantastickým pátým utkáním. Byla to skvělá show pro diváky, všichni se museli bavit. Někdo musel vyhrát, ale my odcházíme ze série se vztyčenou hlavou, byli jsme Spartě důstojným soupeřem. Respekt před hráči. Klobouk dolů, co v tom dlouhém zápase vydrželi," prohlásil Augusta.

Neměl pocit, že by si během série stěžoval na kňourání a simulování ze strany soupeře. „Já jsem o tom nikdy nemluvil. Nechci se hájit, po zápase číslo tři jsem akorát řekl, že ho rozhodl faul-nefaul, který nebyl. O ničem jiném jsem nemluvil. Ani jsem se nevyjadřoval, proč a jestli ten faul vznikl," naráží na trest pro Klepiše za zákrok na Formana v závěru třetího duelu, kterému sparťanský útočník hodně přidal a Pražané v následné přesilovce vstřelili gól na konečných 2:1.

„Zastal jsem se svého mužstva a doteď si myslím, že takhle nemělo utkání číslo 3 skončit. Měli jsme si to rozdat třeba v prodloužení. Jinak si nepamatuju, že bych někde kňoural.

A po čtvrtém zápase? To vy (novináři) jste mi sdělili, že Pepa (Jandač) řekl, že nebude kňourat, jako kňouráme my," tvrdil Augusta.

Odmítal, že by jeho vyjádření do novin byla jen cílenou hrou s úmyslem rozhodit soupeře. „Já nepotřebuju rozhazovat soupeře. Já se potřebuju postavit za své mužstvo, a to taky dělám. Abych z něho vymáčkl co nejvíc. Nepotřebuju hrát žádné jiné hry. Myslím, že jsme si to rozdali na ledě. Sparta ukázala svou kvalitu a postoupila," uzavřel Augusta, který by měl podle svých slov pokračovat na střídačce Severočechů i v příští sezoně.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice