Hlavní obsah

Jandač se loučí se Spartou. Sundám nohu z plynu, tatínek se musí upozadit, říká

Chtěl se loučit s angažmá ve Spartě vítěznou tečkou, ale čekání Josefa Jandače na velký titul v roli hlavního trenéra neskončilo. Stejně jako před šesti lety, kdy přihlížel mistrovským oslavám Liberce, po sérii s Třincem odcházel z ledu se stříbrnou medailí na krku.

Josef Jandač stále čeká na titul. Nehroutím se z toho. Někdy je vám dáno, někdy neVideo: Sport.cz

 
Článek

„Teď jsme zklamaní a naštvaní. Ale až opadne smutek, řekneme si, že to nebylo špatný,“ ohlížel se za sezonou a litoval série zdravotních trablů.

„Sobotka mě natrženou šlachu v zápěstí a hrál s obstřikem. Kašemu praskly šrouby v noze, Tomášek ani nemohl hrát. K tomu nás poznamenala střevní viróza před domácími zápasy, kdy někteří kluci skončili na kapačkách a měli úbytek váhy,“ vypočítával.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Josef Jandač (vpravo) gratuluje kouči Třince Václavu Varaďovi k titulu.

„Ale to k play off patří, na to se nebudeme vymlouvat,“ věděl. Však jeho tým v sezoně prohrál s Oceláři osm z deseti vzájemných zápasů…

Dneska jsme to vydřeli, nechtěli jsme sedmý zápas, těší Petra Vránu. Oslavy bude režírovat HrňaVideo: Sport.cz

„Třinci gratuluju. Má tým dlouho pohromadě, ví, jak se hraje play off, na jednotlivé pozice si doplňují hráče,“ hodnotil současného extraligového hegemona, který s pohárem křepčil potřetí v řadě.

Stejně jako třinecký kouč Václav Varaďa předem avizoval, že po sezoně na střídačce svého klubu končí. U Jandače ale není hlavní důvodem touha po jiném angažmá. „Odpočinu si. Jak dlouho? To teď nevím,“ reagoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC Sparta Praha (@hcspartapraha)

Cítí na sobě, že z hokejového stereotypu potřebuje na čas vysadit. „Trénuju v dospělém hokeji od nějakých 26 let skoro bez pauzy a v posledních letech samé těžké štace,“ vysvětluje 53letý trenér, jenž vedl také českou reprezentaci či Magnitogorsk v Kontinentální lize.

„Potřebuju restart. Sundat nohu z plynu, zastavit a pověnovat se rodině. Roky plynou a hokej ji limituje. Já jsem ten, kdo se upřednostnil, teď se musí tatínek upozadit a pomoct ženě a dětem,“ plánuje Jandač.

A že se dočasně loučí bez titulu? „Já už se za ty roky připravil. Věřím na životní rovnováhu. Někde je vám dáno, někde ne,“ přemítal.

„Když jsem začínal kariéru, povedlo se mi postoupit s Libercem i Českými Budějovicemi do extraligy. Byl jsem hodně mladej a říkal si, jak to všechno klape, posbíraly se nějaké medaile… Samozřejmě mě mrzí, že jsem titul teď se Spartou neurval, ale nehroutím se z toho. Třeba mě to potká v jiných letech,“ doufá Jandač.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec