Hlavní obsah

Jerglovi zhořkly narozeniny. To třinecké stání je frustrující, stěžuje si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj den si určitě představoval jinak. Hradecký útočník Aleš Jergl při startu finálové série hokejové extraligy oslavil 29. narozeniny, v prvním duelu však dárek v podobě vítězství nedostal a neobdržel ho ani opožděně ve středu. Sám se sice dokázal prosadit, Mountfield přesto doma padl 1:2 v prodloužení a s Třincem prohrává už 0:2 na zápasy.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký Aleš Jergl ve druhé třetině překonal třineckého brankáře Ondřeje Kacetla a vyrovnal na 1:1.

Článek
Fotogalerie

Na křídelníkovi druhé formace bylo znát značné rozčarování. Východočeši totiž soupeře znovu přestříleli, zejména v prodloužení měli řadu šancí, ale ani druhý těsný zápas nedovedli do vítězného konce. „Ten jejich hokej je dostal popáté v řadě do finále. Stání ve středním pásmu a čekání na šanci... Frustrující," postěžoval si Jergl.

Ve druhé třetině dokázal srovnat v přesilové hře. První tvrdou ranou vyřadil ze hry beka Smithe a při dalším pokusu už Kacetla propálil. „Dát gól ve finále extraligy je pěkný pocit. Chtěli jsme víc střílet. Výborně jsme to sehráli, měl jsem jednoduché zakončení," popisoval.

Jenže jeho druhá trefa v play off byla k ničemu. A východočeská euforie z premiérového postupu do finále se během dvou dnů vytratila. „Je to blbé. Tlačíme většinu prodloužení, máme hodně šancí a střel, jenže puk do branky nedotlačíme," litoval obránce Filip Pavlík, který je ve vyřazovacích bojích se 39 pokusy jedním z nejpilnějších střelců. Branky se ale zatím nedočkal.

Naopak přímo na ledě sledoval Voženílkův vítězný gól z dorážky. „Dvakrát jsme puk nevyndali a nemohli všichni vystřídat. Jim se podařilo kotouč zachytit, dostali se do pásma. Lískli ho na branku, puk chytil druhý hráč, mrsknul to vedle sebe, kde byl další hráč sám," líčil barvitě 30letý bek.

Hradec je favoritovi vyrovnaným soupeřem, ale to mu zatím nestačí. Při otázce, jak najít recept na třineckou defenzívu, se Pavlík jen usmál. „Když vám to řeknu, povíte jim to," zavtipkoval. Pak přece jen řekl celkem jednoduchý návod. „Musíme se víc nacpat do branky. Jezdíme, střílíme, ale je potřeba se tam fakt nahrnout," mínil.

Podle Jergla rozhoduje i další důležitý a těžko ovlivnitelný faktor. „Štěstí. Potřebujeme pracovat pořád stejně a věřit, že se štěstíčko otočí k nám. Sil máme ještě dost. Myslím, že i víc než Třinec. Věřím, že to ještě zlomíme," dodal útočník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.