Hlavní obsah

Kantner už nevěřil v obrat, pak rozhodl a Boleslav má mečbol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utkání plné zvratů zvládli lépe hokejisté Mladé Boleslavi, kteří si v předkole play off vybojovali vedení v sérii 2:1. Bruslaři se dokázali oklepat z nepříjemného vývoje, když Plzeň otočila skóre třemi góly v řadě na 3:2, a v poslední pětiminutovce předvedli parádní obrat na konečných 5:3. Dvěma trefami se pod vítězství Středočechů podepsal explzeňský Matyáš Kantner.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor čtvrtého gólu Matyáš Kantner z Mladé Boleslavi.

Článek

Série se přesunula do Mladé Boleslavi, které chyběl potrestaný Pavel Kousal. Škoda se zase musela obejít bez dvougólového střelce z posledního duelu Tomáše Mertla, jenž od disciplinární komise také obdržel jednozápasový trest.

Duel byl herně velmi vyrovnaný, ale Bruslaři se díky lepší produktivitě dostali do vedení 2:0. Plzeň však předvedla obrat na 3:2 stejně jako Středočeši v sobotním utkání. Na rozdíl od sobotního duelu se však skóre ještě měnilo. A to dokonce třikrát.

Pět minut před koncem srovnal šťastným gólem Miloš Kelemen. „Viděl jsem, že puk po mojí střele vyletěl vysoko do vzduchu. Zahlédl jsem, jak padá směrem do branky, tak jsem doufal, že by z toho mohl být gól," popisoval útočník Bruslařů.

Navíc o 63 sekund později vrátil Boleslavi vedení Matyáš Kantner. „Ukázali jsme velký charakter. Takhle zareagovat na obrat soupeře, a ještě dokázat vyhrát v základní části, to je obrovská síla týmu. Já už v obrat moc nevěřil, ale spoluhráči ano a naštěstí měli pravdu," radoval se Kantner.

Třiadvacetiletý útočník se v utkání radoval podruhé. V 57. minutě ujel po pravé straně a při přečíslení dvou proti jednomu zamířil mezi ruku a tělo plzeňského gólmana. „V takových situacích mám na očích klapky a soustředím se jen na střelu. Naštěstí to tam padlo," říkal Kantner s úlevou.

Série je pro něj speciální, jelikož z Plzně pochází a ještě v listopadu na západě Čech působil. „Moc si to užívám. Ale není pro mě snadné hrát proti bývalému týmu. Snažím se od toho oprostit a soustředit se jen na svůj výkon," prozradil 23letý útočník, který se před sérii s bývalými spoluhráči trochu špičkoval. „Psal jsem si s Lukášem Kaňákem. Ale při play off jsem veškeré vazby zpřetrhal. Kamarádi budeme zase až po sezoně," usmíval se Kantner.

Vítězství Mladé Boleslavi ještě pečetil trefou přes celé hřiště do odkryté klece Kelemen, který také zaznamenal druhý gól v zápasu. „Poprvé v životě jsem se trefil do prázdné branky. V minulosti jsem ji nebyl schopný trefit ani z útočné modré čáry. Ale teď jsem si věřil. Vyplývá to z pohody, kterou v týmu máme," prozradil Kelemen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Šťastný a Ondřej Najman z Mladé Boleslavi se radují z branky.

Naopak Škoda poté, co znovu přišla o vedení, pohodu ztratila. „Nedokážu si vysvětlit, jak během dvou minut dostaneme dva góly, za které si můžeme vlastními chybami," nechápal autor třetí plzeňské trefy Martin Lang. Západočeši ale dle jeho slov nic nebalí. „Stále jsme dvě výhry od postupu. Zkušení kluci nás určitě zvednou. Všichni se nabudíme a půjdeme za výhrou," říkal Lang odhodlaně.

Bruslaři se budou snažit sérii ukončit na vlastním ledě. V případě vítězství Plzně by se totiž rozhodující zápas odehrál ve čtvrtek na západě Čech. „Do půlnoci budeme slavit, ale pak už přepneme na úterní duel," dodal Kantner.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.