Hlavní obsah

Karabáčka čeká premiéra v extralize: Moc se těším. NHL jsem ale ještě nevzdal

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po pěti sezónách v zámoří, během nichž se mu nepovedlo proniknout do NHL, je zpátky doma. Dvaadvacetiletý juniorský vicemistr světa Václav Karabáček nedočkavě vyhlíží svůj premiérový duel v české extralize, k němuž nastoupí v sobotu v dresu brněnských hokejistů v Pardubicích.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nová posila hokejistů Komety Brno útočník Václav Karabáček.

Článek

Těšíte se?

Strašně moc. Vždyť jsem skoro pět měsíců nehrál pořádný zápas.

Jaké jsou vaše první poznatky v novém angažmá?

Jen ty nejlepší. Kometa je velký klub s obrovskou tradicí. Má výborné kouče včetně kondičního trenéra. Já jsem zvyklý hodně makat na suchu, takže se mi moc zamlouvá, jaká skvělá cvičení pro mě pan Peca chystá.

Proč jste vlastně ukončil v Buffalu předčasně smlouvu?

I vinou zranění mně dvě uplynulé sezóny moc nevyšly. Přesvědčil jsem se, že do NHL vede dlouhá cesta, kterou jsem ale v žádném případě ještě nevzdal. V tuhle chvíli mi ale připadal odchod do české extraligy, kterou považuju za velmi kvalitní soutěž, jako mnohem lepší varianta. Když jsem se nedomluvil na smlouvě s Plzní, uvítal jsem zájem Brna. Jsem v týmu, který vybojoval dva tituly v řadě, což svědčí o jeho vysokých kvalitách.

Jak vás noví spoluhráči přijali?

Kluci jsou výborní. Já nejsem příliš hovorný, a tak doufám, že nebudu muset na uvítanou v kabině třeba zazpívat. (úsměv) Zvlášť když si po tak dlouhé době v Americe občas trochu těžko vybavuju některá česká slovíčka. Už se to ale lepší.

Po tréninku sbíráte puky. To vás někdo určil?

Ne. Ale já se považuju za mladého hráče, tak se tomu nevyhýbám, pokud prohraju střižbu.

Už víte, s kým budete nastupovat v útočné formaci?

Trénoval jsem s Nahodilem a Kanaďanem Malletem, ale uvidíme, jak to trenéři o víkendu postaví.

Čím vás obohatilo zámořské působení?

Okusil jsem život v dosud neznámém prostředí, což mi přineslo velmi cenné zkušenosti. Od spousty starších hokejistů jsem odkoukal, jak pracovat na trénincích i v utkáních. Tím, že jsem se musel naučit postarat se sám o sebe, jsem teď mnohem psychicky odolnější než před lety.

Reklama

Související témata: