Hlavní obsah

Kloučkovy čáry na kamarády nestačily: Speciální utkání, jen ty body chybí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V extralize poprvé v kariéře nastoupil za jiný tým než Pardubice, kde strávil takřka celou kariéru. A hned v prvním utkání v plzeňském dresu si Milan Klouček zachytal právě proti svému Dynamu. „Věděl jsem to den dopředu a těšil jsem se,“ líčil 25letý gólman, který byl na konci ledna vyměněn za Dominika Pavláta. Ačkoliv proti lídrovi tabulky čaroval, Škoda nakonec padla 1:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Dynamo Pardubice 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

V předchozích duelech kryl záda Samuelu Hlavajovi, šanci dostal právě proti Pardubicím. „Speciální utkání. Samozřejmě kluky znám, ale oni znají mě. Takže je to stejné,“ usmál se. „Jen k lepší náladě chybí body. Myslím, že jsme si je zasloužili,“ podotkl.

Předvedl spoustu výtečných zákroků, ale nakonec dvakrát inkasoval z hole Tomáše Vondráčka. „Ale myslím, že jeho první střelu ještě tečoval Rišo Pánik,“ mínil Klouček. Hlasatelé nejprve skutečně oznámili jako střelce slovenského forvarda, ale poté připsali gól Vondráčkovi. „Taky jsem měl pocit, že tam byla teč, ale ještě jsme se o tom nebavili,“ říkal i 32letý pardubický útočník.

45. kolo: Plzeň - Pardubice

Ten odehrál teprve třetí utkání po návratu z vítkovického hostování a první dvě trefy si schoval právě na Kloučka. „Jsem rád, že jsem se prosadil. Že zrovna proti Milanovi… Je to kamarád, to je blbé, ale na to se historie ptát nebude,“ poznamenal Vondráček, který zařídil hostující obrat.

Sám se ještě vrátil ke dvouměsíční anabázi v Ostravě. „Samozřejmě není ideální měnit kluby v průběhu sezony a někde působit jenom dočasně. Pro hlavu těžké období. Ale jsem strašně rád, že jsem zpátky v Pardubicích. Budu se prát, ať jsem týmu prospěšný,“ přislíbil.

Také Klouček je novém dresu spokojený. „Všechno je tu super. Myslím, že jsem zapadl dobře. Už mi chybí jenom plzeňská maska, je ve výrobě,“ prozradil. S bývalými parťáky se před vzájemným duelem nehecoval. „Žádné špičkování neproběhlo, jsme profíci a soustředíme se na sebe. Šel jsem je pak jenom pozdravit ke kabině,“ vysvětloval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hororová scéna v Plzni. Tim Söderlund zůstal nehybně ležet na leděVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pozápasový pokec se ale nesl v pochmurné atmosféře. Výsledek duelu totiž zastínilo hororové zranění švédského útočníka v plzeňských službách Tima Söderlunda, který po hrubém faulu Michala Houdka chvíli zůstával v bezvědomí a zamířil rovnou do nemocnice.

„Samozřejmě se chytalo špatně, nic jsme nevěděli. Až po utkání nám řekli, že je mimo ohrožení života,“ popisoval Klouček. „Všichni jsme se modlili, ať je v pohodě. Byli jsme z toho byli otřesení. Nebylo jednoduché se soustředit na hru,“ souhlasil Vondráček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.