Hlavní obsah

Klukům nemůžu nic vytknout, řekl Hlinka po dalším nezdaru Sparty. Hrdinu Košťálka vyhecovali její fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už bez v sobotu odvolaného hlavního trenéra Patery a jeho asistenta Martince nastoupila Sparta pod dočasným vedením manažerů klubu Tona s Hlinkou a trenérem dorostu Ptáčkem proti vedoucím Pardubicím. Navzdory zlepšenému výkonu se ale bodů zase nedočkala.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Po odvolání trenéra Pavla Patery a asistenta Patrika Martince tým Sparty dočasně převzali sportovní manažer Jaroslav Hlinka (vlevo), sportovní ředitel Petr Ton (uprostřed) a trenér sparťanského dorostu František Ptáček (vpravo). I s nimi na střídačce prohráli Pražané s Pardubicemi.

Článek

„Všechny nás mrzí, že k této situaci muselo dojít. Tým v tuto chvíli potřebuje rychle nový impuls," vysvětlovala generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová Paterův konec, který následoval po sérii čtyř zápasů bez bodového zisku a slabém herním projevu.

„Nového trenéra chceme mít o nejdřív, aby měl během reprezentační pauzy čas pracovat. Teprve pak se uvidí, jestli přistoupíme i k hráčským výměnám," řekl sportovní manažer Jaroslav Hlinka, jenž na střídačku chodil i za vlády Patery. Teď si na ni stoupl s Tonem a Ptáčkem, dalšími pamětníky posledního sparťanského titulu z roku 2007.

V zákulisí se spekuluje především o Václavu Varaďovi, jenž je po zisku třech titulů v řadě s Třincem toho času bez práce. Padají však i jména někdejšího útočníka Sparty Pavla Grosse, jenž si trenérské renomé získal v Německu, vyloučený není ani návrat Miloslava Hořavy. Ten Pražany vedl spolu s Josefem Jandačem uplynulý ročník.

Proti Dynamu, který domácí odehráli ve speciálních černozlatých dresech na počest pěti nových členů jejího Klubu legend (jedním z nich byl i odvolaný Martinec), Sparta předvedla jeden z nejlepších výkonů sezony a lídrovi byla minimálně vyrovnaným soupeřem.

„Před zápasem jsme si řekli jen pár věcí, na víc nebyl za pouhý den čas. Konec trenéra je vztyčený prst i pro hráče. Musíme začít odvádět pořádnou práci," ví útočník Roman Horák.

Alespoň na bod to ale před rekordní návštěvou sezony (13 176 diváků) nestačilo, výhru hostů 3:2 (již devátou v řadě!) režíroval vítězným gólem a dvěma asistencemi někdejší zadák Sparty Jan Košťálek.

„Sparta hrála skvěle byl to super hokej nahoru dolů, mělo to náboj. Věděl jsem, že na Spartě vždycky musím hrát nejlíp co můžu. Proti ní je to z mé strany vždycky prestižní zápas. Ještě tím, že diváci mě tady mají „rádi". Vždycky mě to vyhecuje a hraje se mi o to líp," připomínal s 15 kanadskými body nejproduktivnější obránce této sezony svůj rok a půl starý přesun ze Sparty na východ Čech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z vítězství proti Spartě.

„Vůbec jsme nehráli špatně, jenže se projevilo, že zatímco my v pohodě nejsme, Pardubice jsou v laufu. Klukům ale nemůžu nic vytknout, odmakali to," mínil Hlinka po dalším nezdaru, který tak Spartu poslal už na předposlední místo jen s dvoubodovým polštářem na poslední Kladno.

Reklama