Hlavní obsah

Kohouti zahájili přípravu bez posil a s novým asistentem Petrovickým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez oznámených posil gólmana Jakuba Sedláčka a útočníka Arona Chmielewského, ale s novým asistentem, slovenskou legendou Róbertem Petrovickým, zahájili v úterý letní přípravu na novou sezónu hokejisté Olomouce.

Foto: Petr Marek, Právo

Na tréninku nechyběli Lukáš Nahodil (vlevo) a Jakub Orsava (vpravo).

Článek

„Sedláček trénuje individuálně, stejně tak někteří další, Chmielewski má po náročném programu, jeho sezóna byla dlouhá, ještě volno," vysvětlil kouč Hanáků Jan Tomajko.

Tým zatím podle něj trénuje po skupinách. „Společnou část máme jednou denně. Začínáme zlehka, není to tak namáhavé, hráči se musí po dovolené rozkoukat, aby pořádnou zátěž mohli později dobře snášet. Tak to potrvá do 7. července," uvedl trenér s tím, že pořádný drill čeká jeho svěřence až od 24. července, kdy poprvé vyjedou na led.

Do té doby by Tomajko chtěl mít kompletní kádr. Kromě Sedláčka a Chmielewského ho zatím doplnil už jen Slovinec Rok Macuh, který v klubu působil už v letech 2015 až 2018 a nyní přišel z Přerova. V klubu naopak skončili gólman Jan Lukáš, obránce Tomáš Dujsík a útočníci Jan Káňa, Rostislav Olesz a Petr Strapáč. „Potřebujeme ještě minimálně dva hráče dopředu. Nic ale není nyní jistého, jednání probíhají a tak konkrétní nebudu," řekl Tomajko.

O cílech pro příští sezónu hovořit nechtěl. „Naší snahou bude herně navázat na tu minulou a pak se uvidí. Doufám, že na to, co jsme předváděli, navážeme," řekl jen.

Asistenta mu bude dělat Róbert Petrovický, který na střídačce Hanáků nahradí krajana Borise Žabku. Devětačtyřicetiletý bývalý útočník Hartfordu, Dallasu, St. Louis, Tampy Bay, New York Islanders a mistr světa z roku 2002 naposledy působil jako kouč juniorského týmu Lausanne, kde byl zároveň ředitelem pro hráčský vývoj.

V NHL odehrál 208 zápasů a připsal si 65 bodů za 27 branek a 38 asistencí, dva duely sehrál v play-off. V roce 1992 získal titul v československé lize s mateřskou Duklou Trenčín. Hrál i ve švédských klubech MODO a Leksandu, ve Švýcarsku v Ambri-Piottě, Langnau, Curychu, v KHL v Dinamu Riga a v české extralize ve Vítkovicích, Kometě Brno a pražské Slavii.

„Těším se. O Olomouci jsem slyšel jen pozitivní věci a v závěru extraligy jsem tým, ale i celou českou extraligu také sledoval. Doufám, že Honzovi budu dělat dobrého parťáku," uvedl někdejší kapitán slovenského nároďáku, který u Kohoutů bude mít na starosti zadáky.

Reklama

Související témata: