Hlavní obsah

Kometa po obratu začne předkolo doma. Je to důležité, fanoušci nás dokážou nakopnout, tvrdí Flek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté inkasovali v zápase posledního kola základní části extraligy se Spartou jako první, ale podařil se jim velký obrat a po výhře 5:2 získali jistotu, že začnou předkolo play off proti Mladé Boleslavi ve středu a ve čtvrtek na svém kluzišti. Pražané postoupili přímo do čtvrtfinále z třetí příčky.

Kometa černým koněm pro play off? Debata v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Se Spartou jsme odehráli super zápas. Napravili jsme předchozí nezdar ve Vítkovicích a před play off si zvedli sebevědomí," liboval si autor dvou gólů Komety Jakub Flek.

Brňané tentokrát postrádali brankáře Furcha a ve čtvrtém útoku nastoupili mladíci Ivo Sedláček, Zembol a Boltvan. „Zvládli to velice dobře. Klobouk dolů před nimi. Je vidět, že v případě nějakých zranění máme v závěru sezony kde brát," pochválil Flek mnohem méně zkušené parťáky. Zaznamenal, že uzdravený bek Gulaši odehrál část střetnutí na křídle. „Mydlil to tam pěkně. Je to o tom, že každý z nás musí akceptovat roli, kterou mu trenéři přidělí," má třicetiletý forvard jasno.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fanoušci Brna během duelu se Spartou.

Průběžná skóre souběžně hraných zápasů o přestávkách nesledoval. „Vždyť naše utkání se vyvíjelo skvěle. Důležité je, že začneme doma. Bylo mně skoro jedno proti komu. Nechtěl jsem jen Karlovy Vary, kde jsem v minulosti dlouho působil," prozradil Flek.

Na vyřazovací boje je už natěšený. „Vrchol sezony je tady a my jsme rádi, že v úvodních dvou zápasech s Boleslaví budeme mít naše fandy v zádech. Dokážou nás neskutečně nakopnout. Věřím, že bude plno a že se mně bude dál střelecky dařit," přeje si po Horkém druhý nejlepší kanonýr Komety.

Brněnský asistent Jaroslav Modrý tajil, proč do utkání nenaskočili kromě Furcha ani Pospíšil, Vincour či Koblížek. „Ve středu už začíná play off a já nebudu soupeři říkat, jaké situace uvnitř klubu řešíme," vysvětlil. „I v poněkud kombinované sestavě se kluci v báječné kulise vypjali proti velkému rivalovi k výbornému výkonu," měl radost.

Podle něj je Boleslav těžkým a nevyzpytatelným protivníkem. „I já si ale myslím, že to, že začneme play off v naší hale, je pro nás značná výhoda. V atmosféře, jakou umějí vytvořit naši příznivci, to nemají soupeři vůbec jednoduché," tvrdí Modrý.

Sparťané živili před duelem v Brně ještě teoretickou šanci posunout se po základní části před Vítkovice na druhé místo. „Kometa ale hrála výborně, byla tentokrát lepší. Nám se dvě třetiny směrem dopředu příliš nevedlo. Až v závěrečné části jsme si vynutili tlak, avšak šance jsme neproměnili," litoval asistent trenéra Hans Wallson. Pražané rozehrají čtvrtfinále až za dva týdny. „Musíme ten čas co nejlíp využít k důkladné přípravě," plánoval okamžitě.

Reklama