Hlavní obsah

Litvínovského ředitele Kyselu mrzí odchod Kubáta. Tahouni Hübl s Lukešem však zůstávají

Litvínov

Týden před startem letní přípravy oznámilo vedení litvínovského hokejového klubu alespoň část novinek, které se budou týkat kádru extraligového celku v příští sezóně. Výkonný ředitel Robert Kysela lituje odchodu beka Kubáta, ale cení si setrvání útočných tahounů Hübla a Lukeše.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Viktor Hübl (vlevo) bude v dresu Litvínova hrát i nadále.

Článek

Jak to vypadá s reprezentačním bekem Karlem Kubátem?

Myslím si, že Karel Kubát dostal asi zajímavou nabídku z Holdingu Praha. A jsem přesvědčen o tom, že půjde do Sparty a bude koketovat se Lvem Praha. Takže se nám ho bohužel nepodaří udržet v klubu. Je to škoda, protože letos patřil díky obratnosti, přehledu a ofenzivním schopnostem k nejkonstruktivnějším obráncům české extraligy.

A co další obránci?

Smlouvy skončily Posmykovi a Jarešovi a s trenéry řešíme jejich další působení. Bude to záležet na podmínkách, jaké hráči požadují. V širším kádru je spousta odchovanců a uvidíme, se kterými z nich budeme pracovat v áčku. Co se týče slovenského beka Jána Brejčáka, má roční smlouvu, ale je o něj zájem v KHL. A možná se dohodneme na přerušení jeho smlouvy a uvolníme ho třeba do Slovanu Bratislava, který o něj projevuje zájem.

Klíčovým faktorem pro Litvínov je asi prodloužení smluv s útočníky Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem. Bylo těžké je udržet?

To byla naše priorita při sestavování kádru. Známe jejich kvality a přínos pro mužstvo. Oba obsadili v extralize přední příčky v kanadském bodování. Hübl podepsal smlouvu na tři roky s roční opcí a Lukeš na dva roky.

A ještě dvě zajímavá jména - útočníci Martin Ručinský a Kamil Piroš. Jaká bude jejich budoucnost?

Růča momentálně odpočívá po sezóně, rehabilituje a máme s ním každoroční dohodu, že v červenci přijde na led a bude to zkoušet. Ale když jsem ho letos viděl v extralize, tak tvrdím, že to klidně může zkoušet ještě další tři roky (úsměv). A s Pirošem, který se vrátil v zimě z Ruska, budu jednat. Má nějaké finanční požadavky, ale rád bych ho tady viděl i nadále.

A brankářská dvojice, nebo trojice?

Počítáme dál s Pavlem Francouzem, který je vázán ještě tříletou smlouvou. Kontrakt běží i Petru Fraňkovi. Pak využijeme jako trojku jednoho z mladých z tandemu Nechvátal, Horák.

Reklama

Související témata: