Hlavní obsah

Litvínovský obránce Hrbas bude za zákrok na Nahodila stát čtyři zápasy

Hokejový obránce Marek Hrbas z Litvínova byl dodatečně potrestán zákazem startu na čtyři utkání za faul na olomouckého útočníka Lukáše Nahodila. O výši trestu rozhodl ve zkráceném řízení předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík. Zkušený bek tak nepomůže týmu v dnešním přímém souboji o předkolo proti Karlovým Varům.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jakub Lev z Hradce Králové, Marek Hrbas z Litvínova a brankář Litvínova Denis Godla.

Článek

Čerstvě devětadvacetiletý Hrbas se provinil během nedělního domácího utkání s Hanáky (2:3), když v polovině třetí třetiny nešetrně zasáhl Nahodila na polovině kluziště. Ten se jen ztěžka zvedal z ledu, zatímco bek domácích obdržel trest na pět minut a navrch i osobní trest do konce utkání za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku.

"Zákrok byl veden na protihráče, který se vzhledem k časovému odstupu po jeho odehrání již nenacházel v držení kotouče a na atak proto nebyl připraven. Zákrok nebyl veden ve vysoké rychlosti a hráč při něm neoddělil ruce od těla, při střetu však po předchozí změně směru jízdy a přenesení váhy bezohledně zasáhl protihráče levým ramenem přímo do oblasti hlavy," popsal Ujčík v tiskové zprávě.

Při určení výše trestu přihlédl i k tomu, že Nahodil utrpěl při střetu poranění hlavy a tržnou ránu v obličeji, kvůli čemuž zápas nedokončil. Hrbas si v dosavadním průběhu ročníku připsal z 53 zápasů 13 bodů díky osmi brankám a pěti asistencím.

Již v neděli si mohl Litvínov zajistit účast ve vyřazovacích bojích, ale tuto možnost Severočeši porážkou promarnili. V dnešním 60. kole, které uzavře základní část, tak potřebuje tým Vervy z chomutovského souboje s Karlovými Vary alespoň bod. V opačném případě sezona pro Litvínov skončí.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články