Hlavní obsah

Moravec se vrací ze zámoří do extraligy, bude hrát za Karlovy Vary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový obránce David Moravec se po dvou letech v zámoří vrací do Česka a v extralize bude hrát za Karlovy Vary. Dvacetiletý stříbrný medailista z loňského juniorského mistrovství světa podepsal s Energií roční smlouvu s opcí. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový obránce David Moravec na archivním snímku

Článek

„Davida znám dobře ze svého působení v Mladé Boleslavi. Je to hráč, který má nejvyšší cíle. Je pracovitý, dokáže zahrát dobře do defenzivy i do ofenzivy. Má v sobě veliký potenciál ke zlepšení,“ uvedl trenér Pavel Patera, který Moravce vedl ve Bruslařském klubu.

Rodák z Havlíčkova Brodu debutoval v extralize v 17 letech a nyní má na svém kontě 67 zápasů, ve kterých vstřelil branku a přidal pět asistencí. Před dvěma lety odešel do zámoří a působil v týmu Halifax Mooseheads v juniorské soutěži QMJHL.

„Po sezoně v zámoří jsme s agentem plánovali, kam dál, a věděl jsem, že už juniorku hrát nemohu a musím přejít do dospělého hokeje. Už v průběhu sezony jsem byl v kontaktu s Energií, od které jsem dostal nabídku,“ řekl Moravec s tím, že důvodem, proč se rozhodl zamířit do Karlových Varů, byl i Patera.

Moravec je druhým úspěšným juniorským reprezentantem, který se rozhodl pro příští sezonu zamířit do Karlových Varů. Po necelých dvou letech v zámoří se do mateřského klubu vrátil dvacetiletý útočník Robin Sapoušek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články