Hlavní obsah

Motor si i potřetí vyšlápl na mistra. Dva body z Třince? Naprosto parádní, míní Čachotský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani potřetí v sezoně nedokázali úřadující čeští šampioni porazit hokejisty Českých Budějovic. Motor v Třinci loupil v prvním kole (2:0), v nájezdech uspěl i doma (3:2) a stejně se mu vedlo i v úvodním kole druhé poloviny základní části. Přestože museli hosté v Třinci dvakrát dotahovat náskok, v nájezdech jim druhý bod za výhru 3:2 zařídil Tomáš Čachotský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z druhého gólu. Zleva Tomáš Čachotský, Lukáš Pech a Milan Gulaš.

Článek

„Minule mě Mazy (Marek Mazanec) doma přečetl, tak jsem zkusil střelu, kterou často nevolím a vyšlo to," radoval se 40letý veterán Čachotský, který se stal na ledě Třince nečekaným hrdinou, protože kromě vítězného nájezdu zařídil i vyrovnávací gól na 2:2, když do branky zametl nahrávku Gulaše o zadní mantinel.

„Nezačali jsme dobře a dlouho jsme se do zápasu dostávali. Ale postupně jsme se zlepšovali a v prodloužení jsme zvládli i dvě oslabení. Tam nás podržel Hrášek (Dominik Hrachovina). Vezeme z Třince dva body, a to je pro nás naprosto parádní," mínil Čachotský.

Úsměvy po druhé venkovní výhře v řadě rozdával i trenér Jihočechů Jaroslav Modrý. „Tomáš nám přináší to, co nám v sestavě chybí. Nasazení, lásku ke sportu, chuť dělat malé věci, které potřebuješ dělat, aby měl tým úspěch. Snažíme se to mladé kluky učit, teď to mají na očích, tak se doufám, že se dívají a učí se," ocenil Modrý přínos zkušeného útočníka, který hostuje v Českých Budějovicích z Jihlavy.

„Dnes se k němu přidali i další. Brankář, obránci. Měli jsme ale i trošku kliku, Třinec měl spoustu šancí, ale to je sport. Byli jsme trošku šťastnější," usmíval se českobudějovický lodivod.

Třinec z úvodního náporu vytěžil pouze gól Marcinka z přesilovky, na další gólovou radost se čekalo až do druhé dvacetiminutovky a k nelibosti domácích tribun se trefil hostující Gulaš. Třinec si vzal vedení zpátky zásluhou Daňa, ani podruhé ale domácí těsný náskok neudrželi. Těsný náskok smazal osm minut před třetí sirénou Čachotský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva překonaný brankář Marek Mazanec z Třince a Tomáš Čachotský z Českých Budějovic, který dal rozhodující gól.

„Je to další nepříjemná porážka, protože jsme byli celý zápas lepší. Hlavně v první a ve druhé třetině. Ale nedáváme góly, i když jsme všechno měli. Více střel, byli jsme u nich v pásmu skoro pořád. Motor jsme ještě neporazili, věřil jsem, že to tentokrát vyjde," vykládal Daniel Voženílek, který přišel do Třince před sezonou právě z Českých Budějovic.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice