Hlavní obsah

Absence Lakatoše? Nebyl nominován, prohlásil stroze Trnka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po domácí porážce s Českými Budějovicemi (7:5) to hokejisté Vítkovic od trenérů pořádně schytali. Mytí hlav, které vyndáním se sestavy odnesl kapitán Lakatoš, v duelu s Olomoucí zabralo. Hráči Ridery na Hané příkladně bojovali, rvali se o každou píď ledu, a byť vše bylo otevřené až do samého konce, po výhře 2:1 si odvezli tři body.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Vítkovice Ridera 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

46. kolo: Olomouc - Vítkovice

„Co se po minulém zápase dělo v kabině, dnes přineslo ovoce. Zda to ale pomohlo celkově, ukáží až příští utkání. Klukům musím poděkovat za obrovskou obětavost a fanouškům na obou stranách za skvělou kulisu. Jsem rád, že těm našim jsme se výhrou odměnili,“ uvedl spokojený vítkovický kouč Pavel Trnka.

Lví podíl na úspěchu jeho týmu měl gólman Lukáš Klimeš, který byl v předchozích dvou zápasech pokaždé střídán, minule dokonce už po třech minutách.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Vítkovice 0:1 (18. Ri. Bukarts)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„O tom, že bude chytat i tentokrát, jsme měli jasno hned. Zvládl to výborně,“ chválil Trnka. K absenci Lakatoše se vyjadřovat příliš nechtěl. „Nebyl nominován,“ prohlásil stroze.

Hrdina Vítkovic Klimeš přiznal, že trenéři tým po ostudné porážce s Českými Budějovicemi pořádně vyplísnili. „Nebylo to příjemné. Něco jsme si v kabině řekli. Víc bych to nerozebíral,“ prohlásil devětadvacetiletý brankář.

Utkání podle něj bylo až do konce vyrovnanou bitvou. „Rozhodla naše touha po vítězství, bojovnost. Všichni věděli, že to, co se stalo, bylo šílené. Nebylo proto třeba zdůrazňovat, že si musíme pohlídat začátek. Odzadu jsme to zvládli skvěle. Od prvního po posledního hráče všichni skákali do střel, prali se o výsledek. A když vedete, všechno jde lépe,“ pověděl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Vítkovice 0:2 (21. Barinka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Mrzelo ho však, že si na své konto nepřipsal pátou nulu v sezóně. Vyrovnal by tak v počtu vychytaných čistých kont Dominika Hrachovinu z Českých Budějovic. „Škoda. Škrtl jsem puk lapačkou a srazil si ho tak pod sebe. Špatně jsem viděl moment, kdy střela vyletěla a pak už jsem reagoval pozdě,“ popsal nepovedený zákrok.

Letos zažívá průlomovou sezónu. Na větší šanci v extralize totiž čekal dlouho. V právě probíhající sezóně ale přišla a ve Vítkovicích je nyní jedničkou. „Snažím se toho využít naplno. Dělám maximum toho, co můžu a uvidím, jak to půjde dál,“ uvedl Klimeš.

Za minulostí udělal tlustou čáru. „Každý má tu cestu nějakou. Já jsem si to musel projít odspodu, někdo to chytí už od juniorky. Mně to trvalo pár let, ale neměnil bych. Naopak, o to víc si toho vážím,“ podotkl odchovanec brněnské Komety.

Výkon jeho ale i spoluhráčů náležitě ocenili fanoušci Vítkovic, kteří do Olomouce přijeli v hojném počtu a dávali o sobě hlasitě slyšet. Po utkání svým miláčkům připravili famózní ovace.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Vítkovice 1:2 (52. Navrátil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Za dva roky, co v mužstvu jsem, jich za námi dnes na venkovní duel přijelo určitě nejvíce. A byli cítit. Klobouk dolů. Úžasná děkovačka. Já se jim za to vždy snažím odvděčit, byť žádnou velkou show na ledě nedělám. Moc si jejich podpory cením,“ zdůraznil Klimeš.

V táboře Kohoutů byla po třetí porážce v řadě nálada pod psa. „Nebylo to z naší strany vydařené. Všude jsme byli pozdě. A zacloumal s námi druhý gól. Navíc nám to v poslední době přestalo padat. Snížení na 2:1 přišlo pozdě. Potřebovali jsme se trefit dříve. Kdyby se to podařilo, sebevědomí by bylo větší a pak bychom třeba nějakou šanci proměnili,“ uvedl olomoucký trenér Jan Tomajko.

Reklama