Hlavní obsah

Spartu zase srazil její bývalý hráč Cingeľ. Kaňkou šlágru dění v kotli Komety, zasahovali těžkooděnci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kdyby mohl, hrál by proti Spartě nejraději snad každé kolo. Útočníkovi Lukáši Cingeľovi se proti klubu, v němž v minulosti tři roky působil, nebývale daří. Potvrdil to i v neděli, kdy k výhře Komety 5:4 po nájezdech přispěl gólem, dvěma nahrávkami a proměněným nájezdem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Kometa Brno 4:5 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

46. kolo: Sparta - Kometa1/12

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Kdybych věděl, proč mi to proti Spartě tak jde, snažil bych se to opakovat každý zápas,“ usmál se 31letý rodák ze Žiliny, který v sezoně bodoval ve všech čtyřech vzájemných duelech s Pražany a dva z nich dokonce rozhodl vítězným gólem.

Zápasy proti Spartě jsou pro něj pořád výjimečné, byť z ní odešel už před sedmi lety. „Vzpomínky na Spartu mám pořád v sobě. A hlavně před zápasy s ní vždycky musím v šatně vypsat nějakou prémii. Částku do kasy ale neprozradím,“ říkal Cingeľ.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Brno 4:4 (39. Cingeľ )Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kometa sice v Praze vedla 2:0 a 3:2, Sparta ale ve 35. minutě skóre otočila. Právě Cingeľ ale ještě před druhou přestávkou srovnal. Došlo až na nájezdy, v nichž za domácí uspěl jen jako první Chlapík, zatímco za Kometu skórovali všichni tři střelci (Cingeľ, Flek i Zbořil).

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Brno 0:2 (16. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Velký podíl na vítězství však měl brněnský gólman Dominik Furch, jenž si připsal 39 zákroků! „Ten kluk je velký profík a drží nás v každém zápase. Vždycky se na něj můžeme spolehnout a jsme rádi, že ho máme,“ chválil Cingeľ brankáře Komety.

To Furchovu protějškovi Jakubu Kovářovi zápas příliš nevyšel. Úspěšnost zákroků měl jen 80 procent, navíc pak nechytil jediný samostatný nájezd. „Před zápasem jsme se podívali, co by na něj mohlo platit. Tentokrát nám to vyšlo. Tlačili jsme se do brány a byli jsme za to odměněni,“ těšilo Cingeľa, že Brňané dokázali napravit překvapivou páteční domácí ztrátu dvou bodů s posledním Kladnem. Naopak Spartě skončila série šesti utkání bez ztráty bodu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Brno 2:3 (30. Pospíšil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kometa dál bojuje o čtvrté místo znamenající přímý postup do čtvrtfinále play off. „Skončit čtvrtí je pro nás důležité. Ale spíš než na tabulku se koukáme vždy jen na další zápas,“ hlásil slovenský forvard po utkání na Spartě, které v O2 areně sledovalo necelých 15 tisíc diváků.

„Atmosféra byla pěkná, celkově to bylo atraktivní bojovné utkání, které už se svým charakterem blížilo play off,“ mínil brněnský trenér Jaroslav Modrý.

Kaňkou duelu však byly události, které se odehrály během druhé třetiny v hledišti. V době, kdy Sparta otočila na 4:3, se někteří fanoušci Komety snažili dostat ze svého kotle do okolních sektorů. Nejspíš měli za to, že je sparťanští fandové svým oslavným máváním šálami nad hlavami a pokřiky schválně provokují.

Do akce tak byli povoláni pořadatelé, a dokonce i policejní těžkooděnci, kteří mezi kotlem a přilehlým sektorem zabránili větším střetům. Minimálně jeden z příznivců Brna pak byl pořadateli vyveden. Těžkooděnci pak od třetí třetiny až do konce zápasu setrvali pro jistotu pod brněnským kotlem.

„Vůbec o tom nevím. Ničeho jsem si nevšiml,“ říkal Cingeľ, že hráči na ledě ani na střídačkách incident nezaznamenali.

Reklama