Hlavní obsah

Na krále střelců necílí. Góly bych vyměnil za čtvrtou příčku. Stačil by mi klidně jeden, tvrdil Rychlovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Liberec prohrával v Olomouci po dvaadvaceti minutách 2:0, ale skóre otočil, když k výhře 5:2 hattrickem, už druhým v sezoně, výrazně přispěl útočník Jakub Rychlovský. S čtyřiadvaceti góly se tak dotáhl na spoluhráče Tomáše Filippiho, s nímž vévodí tabulce střelců extraligy. Bílí Tygři se po zisku tří bodů udrželi v boji o čtvrtou příčku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec 2:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

50. kolo: Olomouc - Liberec

„Po Vítkovicích, s nimiž jsme prohráli, ač jsme vedli 3:0, jsme si něco řekli, a i když jsme dnes 2:0 prohrávali, od začátku jsme plnili, co jsme měli. Nepoložilo nás to, vrátili jsme se do zápasu a druhá a třetí třetina byla v naší režii,“ uvedl Rychlovský.

Ze tří gólů měl radost. „Hattrick vždycky potěší. Jsem ale hlavně rád, že jsme předvedli diametrálně odlišný výkon než minule doma. Za to jsem vděčný,“ přiznal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec 2:3 (43. Rychlovský)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na nejlepšího střelce extraligy necílí. Oba, já i Tomáš bychom to raději vyměnili za čtvrté místo. Klidně by mi stačil jeden gól, kdybychom se do čtyřky dostali. Uděláme všichni maximum, abychom se tam dotáhli, a když ne, dobře se připravíme na předkolo a půjdeme do toho po hlavě,“ pověděl čtyřiadvacetiletý snajpr.

Individuální statistiky by podle něj kabina řešila, kdyby se tým pohyboval v tabulce nahoře. „Pokud bychom měli na prvním místě náskok třiceti bodů, tak bychom se možná snažili, abychom střelce ovládli. Teď jsme ale v situaci, kdy máme zcela jiné problémy. Na ty se zaměřujeme a góly jednotlivců jdou stranou,“ uvedl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec 2:4 (53. Rychlovský)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Poprvé se trefil ve 31. minutě a Konrád neměl nárok. „Trochu jsem si před přihrávkou odskočil, tím možná zmátl obránce a najednou jsem to měl před poloprázdnou bránou,“ popsal. Druhý gól přidal ve 43. minutě. Za záda olomouckého gólmana vrátil puk odražený od tyče po střele Najmana. „Kluci výborně vyvezli kotouč z našeho pásma, Adam vystřelil, trefil vzdálenější tyčku po zemi, všichni hráči byli před bránou a mě už se to otevřelo. Opřel jsem se do toho a propálil to,“ pokračoval. Sedm minut před koncem pak zvyšoval na 4:2 poté, co tečoval ránu Melancona od modré čáry. „Dal jsem to gólmanovi mezi nohy,“ dodal už stroze.

Výkon svého celku si pochvaloval. „Ve druhé a třetí třetině jsme ukázali kvalitu, byli silní na puku, hráli obětavě, už takový play-off hokej, a to se nám vrátilo,“ dodal Rychlovský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.