Hlavní obsah

Nahradit trenéra asistentem? Pryč mají jít všichni, reagují experti na dění v hokejové extralize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav po pěti prohrách a následném odvolání kouče Ladislava Čiháka konečně zvítězila. Pod vedením dosavadního asistenta Petra Hakena spolu s trenérem juniorky Václavem Pletkou zdolala 7:3 Kometu. „Když se ti nedaří, dáš pryč trenéra, tak potřebuješ nějakou větší obměnu hráčů, když chceš hrát trochu výš. Tam jeden hráč a jeden trenér nepomůže, tam je potřeba větší výměna,“ říká Milan Antoš v hokejovém pořadu Příklep, který se natáčel ještě před zmíněným utkáním s brněnským soupeřem.

Nahradit trenéra asistentem? Pryč mají jít všichni, reagují experti po změnách v Mladé Boleslavi. Diskuze z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Středočeši během týdne zaujali také sérií hráčských výměn, když získali Daniela Přibyla s Davidem Dvořáčkem ze Sparty, kam zamířil Pavel Kousal. Do Vítkovic odešel na hostování Jakub Kotala a z Hradce dorazil Kelly Klíma za Jana Eberleho. Předtím přišel Švéd Tim Söderlund. „Tam se fakt nedařilo, tam se to nevedlo, tak do toho sáhli. Získali za jednoho hráče dva. Pro ně asi dobře," míní Antoš.

Právě trejd se Spartou poutá největší pozornost z nedávných hráčských změn. „Jak jsme byli zvyklí vnímat Mladou Boleslav, že hrála, tak pro mě to teď bylo zklamání. Nehrál Šťastný a další, kteří měli dávat góly, takže oni vzali svého nejlepšího střelce, vyměnili ho za dva, kteří třeba budou hrát a pomůžou jim," pokračuje expert České televize a bývalý extraligový útočník.

V hokejovém pořadu Příklep jsme se věnovali také dřívějším změnám ve vedení Mladé Boleslavi.Video: Sport.cz

Martin Kézr v hokejovém studiu Sport.cz vyjadřuje nepochopení nad současným trendem nahrazovat hlavního trenéra asistentem. „Já si říkám, tak krucinál fagot, buďto byl ten asistent lepší než ten trenér a proč mu teda dělal jenom asistenta, nebo hledali způsob, jak se zbavit trenéra a pak teda, proč ho nepodržela ta pravá ruka," říká šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz.

Bývalý trenér Sparty Patrik Martinec v Kometě Brno. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Oni to považují za dočasné řešení, ale já bych se vůbec nedivil, kdyby tam nakonec Petr Haken zůstal. Úplně stejnou variantu udělaly Budějovice a Litvínov," připomíná Kézr.

„Příklad Litvínova trošku ukazuje, že ten impulz je jenom dočasný. Litvínov je podle mě znova v podobných problémech, jako byl pod Vladimírem Růžičkou, i když je tam Karel Mlejnek. Budějovice sice také dvakrát pod Čermákem vyhrály, ale že by se z něčeho vyhrabaly..." dodává a Antoš mu dává za pravdu: „Souhlasím, že když už, tak by měli jít všichni. A pak, jestli tam přijde nový trenér a vezme si trenéra obránců, který už tam byl, je jiná věc, ale měli by odvolat celý tým a začít znova."

Více najdete ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec