Hlavní obsah

Další změna! Šlágr Sparty s Pardubicemi nakonec ČT odvysílá, ne ovšem na sportovním kanálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Půjde o souboj týmů pyšnících se aktuálně nejlepší formou, který původně měli mít možnost fanoušci sledovat i v televizi. Jenže ještě v úterý odpoledne se zdálo, že nedělní šlágr 45. kola hokejové extraligy mezi třetí Spartou a vedoucími Pardubicemi Česká televize neodvysílá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéfkomentátor redakce sportu ČT Robert Záruba.

Článek

Pražský klub už s několikatýdenním předstihem informoval, že duel s Dynamem hraný v neděli 5. února bude mít úvodní buly už ve 14:45. To proto, aby příznivci Sparty mohli v tentýž den navštívit na Letné i zápas svého fotbalového klubu proti Mladé Boleslavi (od 18:00).

Původně měla bitvu Sparty s Pardubicemi odvysílat ČT na svém sportovním kanálu, jenže to se nakonec kvůli mistrovství světa v cyklokrosu nestane.

„MS v cyklokrosu změnilo čas hlavního závodu elitní kategorie, přesně proti původní volbě TV utkání extraligy Sparta - Pardubice," vysvětluje situaci na svém Twitteru šéfkomentátor redakce sportu ČT Robert Záruba, že závod cyklokrosařů nakonec odstartuje až v 15:00.

V úvahu nemohlo přijít ani přesunutí hokejového taháku na ČT2, neboť ten o víkendu vysílá kvalifikaci tenisového Davisova poháru mezi domácím Portugalskem a Českem.

V úterý odpoledne však Záruba na Twitteru oznámil, že fanoušci o hokejový svátek Sparta - Pardubice nepřijdou. „Česká televize se dohodla s BPA - a společně nabídneme původně plánované TV-utkání Sparta-Pardubice v produkci Hokejka TV na programu ČT sport plus s komentátory ČT," napsal Záruba.

Znamená to, že zápas sice nebude vysílat ČT sport, diváci jej ale budou moci zhlédnout na webu televizní stanice nebo přes HbbTV a zelené tlačítko u chytrých televizí.

Česká televize přesto v neděli hokejovou extraligu svým fanouškům na ČT sport servírovat bude. Od 16:30 odvysílá podkrušnohorské derby mezi Litvínovem a Karlovými Vary.

Reklama