Hlavní obsah

Nedomlel si v Třinci zvyká na prostředí i nářečí. Zatím místním moc nerozumím, směje se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pátou extraligovou adresu si vyzkouší hokejový obránce Richard Nedomlel. Poprvé v kariéře se ale přestěhoval na východní břeh řeky Moravy. Hájit bude červené barvy pětinásobných českých mistrů z Třince, kam rodák z Jablonce nad Nisou přichází po angažmá v Liberci. „Nad nabídkou týmu, který vyhrál čtyři mistrovské tituly v řadě asi nešlo moc váhat. Všichni ví, jak je Třinec dobrý, jak dobře hraje. Je to pro mě nová motivace a posun někam dál," svěřuje se 30letý obránce, jenž hrál extraligu také v dresu Sparty, Mladé Boleslavi a Hradce Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Nedomlel bude hrát Tipsport extraligu za Třinec.

Článek

Na tím, že každá série musí skončit, tudíž ani dominance Ocelářů nemusí v nadcházejícím ročníku pokračovat, neuvažuje. „Kdo se bojí, nesmí do lesa. Myslím si, že hrají furt dobře a jenom se zvedají. Budu dělat vše pro to, abych jim pomohl," má jasno Nedomlel.

Než se ale naplno vrhne do zápasového vytížení, seznamuje se s novým prostředím. Poprvé se s týmem seznámil na soustředění v Tatrách. „Je lepší se poznat mimo sezonu, abychom viděli, co od koho čekat. Byli jsme i na raftech a bylo velmi zábavné."

Přímo v Třinci je chvíli. „Jsem tu od minulého týdne. Poznávám novou kulturu, město, okolí, které je nádherné. Mám psa, rád chodím do přírody. V sobotu jsme byli s fanoušky v Beskydech na Javorovém (Javorový vrch je 1032 metrů vysoká hora asi 10 kilometrů od Třince - pozn. aut.) a to bylo taky velice příjemné. Super, užili jsme si to. I když místním lidem zatím moc nerozumím," připomíná Nedomlel s úsměvem, že v okolí Třince se mluví česky, polsky i těšínským nářečím po naszymu. „Ale myslím si, že si zvyknu," dodává urostlý bek, který bude k fanouškům promlouvat především tvrdou hrou.

„Tvrdost, fyzická hra, defenziva. Tohle je moje doména, té se chci držet i tady. Třinec hraje hodně jednoduše, účinně. Moc se s tím nemazali, nic moc nevymýšleli. Taková hra mi rozhodně nevadí," říká vítěz Radegast indexu z minulé sezony.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.