Hlavní obsah

Nedvěd s Dudou se přeli o pojetí své hry

Martin KézrPrávo

Největší návštěva extraligové sezóny viděla v holešovické hale derby jako křemen, v duelu nesmiřitelných pražských rivalů nechyběly ani ostré střety domácího centra Petra Nedvěda se slávistickým rebelem Radkem Dudou. Po zápase se jejich aktéři přeli o pojetí své hry.

Článek

„Dal jsem Nedvědovi dvě těla, on to ale nějak nezkousnul, a pak už měl krvavé oči,“ líčil Duda. „Kdyby důraznou hru uplatnil čistě, nemám nic proti, ale on má ty své věci. Těžko s ním komunikovat, on ale jednou přijede vlak, který ho porazí tak, že bude někde v rohu lízat led,“ reagoval Petr Nedvěd, jenž litoval, že k derby nemohl nastoupit jeho bratr Jaroslav, který byl vyloučený do konce utkání v minulém kole v Liberci, kde Sparta prohrála 2:3 po nájezdech.

Včera už šel mistr z ledu vítězně. „Bylo to správné derby, s nasazením a emocemi a chybělo mu jediné, vítězství Slavie,“ tvrdil asistent trenéra hostů Jiří Kalous. Sparta přitom dlouho měla navrch, po bleskovém slávistickém snížení na rozdíl jediné branky však došlo na úpornou bitvu. „Za stavu 4:1 to vypadalo, že máme vítězství v kapse, jenže slávisté se zakousli, my je nechali ve skóre přiblížit a po těch komplikacích jsme se v závěru báli o výsledek,“ přiznával sparťanský útočník Petr Ton.

Slávisté museli litovat nezvládnutého začátku druhé třetiny. „Bohužel jsme tam dost výrazně polevili a dopouštěli se i moc faulů, protože se prohrávaly osobní souboje, a to pak máte sklon k takovým háčkům holí. Víme, že se to píská, ale máme to zažité,“ přiznával slávistický útočník Michal Sup.

„Prováhali jsme to na začátku druhé třetiny, kdy jsme nechali Spartu až moc hrát, při našem finiši ale chyběl jen kousek, abychom se dotáhli,“ tvrdil Radek Duda. Slepené góly daly slávistům naději, jenže smazat celé manko nedokázali. „V poslední třetině jsme už neměli co ztratit, potvrdilo se, že máme velkou vnitřní sílu v mužstvu, ale na body to nestačilo,“ doplnil Sup.

Reklama