Hlavní obsah

Nejlepším střelcem Pardubic prý bude Sedlák, nejtrestanějším pak Zohorna. Vsadím cokoliv, směje se spoluhráč z Dynama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraligová sezona je tu. Pro hokejisty Pardubic obstará premiéru páteční domácí duel proti Litvínovu. Těsně před startem maratonu 52 ligových duelů si hráči Dynama zpestřili přípravu netradiční aktivitou. Deset vybraných osobností tipovalo, jak sezona dopadne. Hokejisté Dynama Robert Říčka, Matej Paulovič, Tomáš Dvořák, Jan Košťálek, Adam Musil, Tomáš Zohorna, Lukáš Radil, Milan Klouček, Tomáš Hyka a David Cienciala tak nechali fanoušky nahlédnout do pardubické kabiny.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejový útočník Lukáš Sedlák bude podle spoluhráčů z Dynama nejlepším střelcem klubu v právě startující Tipsport extralize.

Článek

Stran očekávaného nejlepšího klubového střelce má kabina poměrně jasno. Hned u sedmi hráčů figuruje na prvním místě Lukáš Sedlák. Toho s třemi hlasy následuje Lukáš Radil. Jen zkušený Tomáš Zohorna si troufl do očekávané party kanonýrů zařadit sebe. „Nebál jsem se, ačkoliv je mi jasné, že si v kabině něco vyslechnu,“ komentoval svůj tip s úsměvem zkušený útočník, na jehož vítězství v tabulce střelců kompletní extraligy lze vsadit v kurzu 100:1. Favoritem bookmakerů je právě Lukáš Sedlák společně se sparťanským Filipem Chlapíkem, oba startují sezonu v kurzu 6:1.

Směrem k očekávání ohledně nastřílených branek pak hned kvarteto pardubických hokejistů (Říčka, Zohorna, Hyka a Cienciala) cílí na 15 ligových branek. „Pokud mi budou kluci dobře nahrávat, na 14 bych si věřil,“ doplňuje dobře naladěný Lukáš Radil. Naopak Adam Musil nechal otázku bez odpovědi s odvoláním se na nevyzpytatelnost hokejového boha.

A kdo nasbírá v Dynamu nejvíce trestných minut? I tady byla pardubická volba poměrně jasná. Hned čtyři nominace obdržel David Musil, nechyběla ani ta od bratra Adama. „Doufám hlavně, že to nebudu já,“ bavil se dobře Tomáš Zohorna. Právě pro něj pak hlasoval spoluhráč Lukáš Radil. „Jednoznačně Tomáš Zohorna. Tady bych vsadil cokoliv,“ škádlil parťáka z týmu Radil.

Důvěru spoluhráčů mají na startu sezony pardubičtí gólmani. Při otázce na množství vychytaných nul zaznělo jako nejnižší číslo šest. Průměr se blížil deseti a Tomáš Zohorna se nebál dokonce čísla 15.

Pro odlehčení zazněla i otázka na to, kdo zlomí během sezony v Dynamu nejvíce hokejek. Jednoznačným favoritem je Jan Košťálek, kterého tipuje hned 5 hráčů včetně jeho samého. „Je třeba mít od sebe reálná očekávání,“ smál se osmadvacetiletý bek.

Stoprocentní shoda pak zafungovala při otázce na to, kdo chodí do kabiny na poslední chvíli. Tady byl jednoznačnou volbou Robert Kousal, získal maximální počet deseti nominací. „Tady bych to trošku vyndal z tipování, to je pouze konstatování reality. Je to zhruba tak ložené, jako že slunce vyjde každé ráno nebo že Pardubice mají ty nejlepší fanoušky,“ ukončil okénko hokejistů Dynama Zohorna.

Reklama