Hlavní obsah

Nejsme outsideři. Budeme kousat, věří před baráží s Kladnem vsetínský útočník Klhůfek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je zlínským odchovancem, a tak úspěch ve finále prvoligového play off proti týmu z Baťova města prožíval o to emotivněji. Dvaatřicetiletý útočník hokejistů Vsetína Pavel Klhůfek je teď už natěšený na ve středu začínající barážovou sérii o extraligu s Jágrovým Kladnem, které je všeobecně považováno za vysokého favorita.

Foto: VHK ROBE Vsetín

Útočník vsetínských hokejistů Pavel Klhůfek s pohárem pro vítěze první ligy.

Článek

„To, že jsme dokázali Zlínu oplatit loňskou finálovou porážku a první ligu vyhráli, jsem si mimořádně užil. A teď si věříme i na Kladno. Rozhodně se nepovažujeme za outsidery. Určitě nejsme bez šancí,“ je přesvědčený Klhůfek.

Netají, že není vůbec šťastný z toho, že Vsetínští nebudou moct odehrát třetí a čtvrté barážové utkání v neděli a v pondělí na svém stadionu. Baráž totiž spadá pod extraligu, a jejich stánek nesplňuje některé licenční podmínky pro nejvyšší soutěž.

„Atmosféra Na Lapači byla při finálových duelech se Zlínem naprosto úžasná. Naši fanoušci by si rozhodně zasloužili, abychom tady nastoupili i k duelům s Kladnem. Taková jsou ale pravidla a my se s tím budeme muset vyrovnat,“ říká Klhůfek smířeně.

Valaši najdou v baráži domácí azyl v brněnské aréně Komety. „Bereme to, co je. Zase tak daleko to není. Nebude to pro nás ale samozřejmě jednoduché. Na Lapači máme zázemí a i k domácím zápasům teď budeme muset cestovat. Na druhou stranu ale budeme hrát na extraligovém kluzišti. Já už v Brně párkrát nastoupil, avšak pro spoustu mladších kluků to bude něco nového. Třeba nás to vyburcuje,“ uvítal by.

Valašský klub vypraví na obě střetnutí do Brna speciální vlak. Vzhledem k velkému zájmu vsetínských fandů doobjednává k původním sedmi ještě další vagony. „Jsme za to hrozně rádi. Je skvělé, že spousta našich příznivců je ochotna přijet nás podpořit kamkoliv. Věřím, že hlediště bude plné,“ poděkoval Klhůfek na dálku.

Před rokem se zlínským hokejistům nepovedlo porazit Kladno ani v jednom barážovém utkání. „Výkonnostní rozdíl mezi extraligou a první ligou pochopitelně existuje. Když i my prohrajeme 0:4, vyjde zase další den normálně slunce. Je to sport. Nedokážu dopředu říct, v kolika zápasech budeme úspěšní my. Jsem ovšem přesvědčený, že budeme pořádně kousat. Po finále jsme si stihli odpočinout a netrápí nás žádné závažnější zdravotní problémy. Navíc si myslím, že si nás Kladenští za soupeře v baráži příliš nepřáli,“ domnívá se.

Klhůfek vítá, že by za Rytíře měl nastoupit i legendární útočník Jaromír Jágr. „Já si proti němu zahrál už před pěti lety rovněž v baráži za Chomutov. Přeju to pochopitelně i ostatním. Jágr je nejlepší český hokejista v dějinách a snem každého mladého kluka je potkat se s ním na ledě,“ tvrdí.

Reklama