Hlavní obsah

Nešťastníka Hladonika konejšili i spoluhráči, leč marně. To já nám ukončil sezonu, hlesl jen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok starý příběh se opakuje. Jen s kosmetickou změnou. Zatímco loni povolili hokejisté Pardubic Karlovým Varům v předkole play off jednu výhru, nyní neměli žádné slitování. Urputnou bitvu ve třetím duelu rozhodl až v 69. minutě Říčka gólem na 3:2 a poslal Dynamo do čtvrtfinále, v němž od pondělí vyzve České Budějovice.

Foto: Profimedia.cz

Jan Hladonik na archivním snímku

Článek

Smolařem utkání se stal karlovarský centr první formace Jan Hladonik, který si před nakonec rozhodujícím zásahem hrál s pukem v obranném pásmu tak dlouho, až mu jej kapitán Dynama Poulíček vypíchnul a nejlepší střelec Východočechů základní části Říčka sérii rozhodl.

„Udělal jsem chybu, kterou jsem nám skončil sezonu. Strašně mě to mrzí. Nevím, co k tomu říct. Měl jsem ten puk bouchnout někam pryč. Kluci mě sice hned utěšovali, ale to mi teď nepomůže," soukal ze sebe Hladonik jen obtížně slova.

Energie přitom začala dobře, ve třetí minutě šla po trefě kapitána Vondráčka vůbec poprvé v sérii do vedení. Jenže v chomutovském azylu, kde musí hrát kvůli vybudování skladu humanitární pomoci ve své domácí hale, se z něj radovala pouhých dvanáct minut. Pak Pardubice během 23 vteřin skóre otočily. Vary pak ještě v první třetině srovnaly a tím byl gólům utrum. Až do 69. minuty...

„Ubojovali jsme to. Na konci nám přálo štěstí, šli jsme si za ním aktivitou. Fajn, že jsme sérii dali ve třech zápasech a budeme mít pár dnů volna, než naskočíme na Budějovice. Nemáme s nimi ze základní části dobrou bilanci, o to větší motivace proti nim bude," připomíná obránce Jan Kolář, že Motor v posledních dvou duelech deklasoval Dynamo 7:1 a 6:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.