Hlavní obsah

Nestrašil další trest za sekání mezi nohy nečeká. Nebyl v tom úmysl, hájí se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani druhé utkání v sezoně hokejisté Třince nevyhráli a nápadně to připomíná jejich hodně vlažný start z minulé sezony, na jejímž konci počtvrté v řadě slavili mistrovský titul. Domácí porážka se Spartou 2:3 po nájezdech je z toho pohledu zas až tak děsit nemusí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Sparta Praha 2:3 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Minule to bylo jiné,“ připomněl útočník Andrej Nestrašil. „To jme hráli mizerně všechny čtyři první zápasy a tohle za mě nebyl úplně mizerný zápas. Ačkoliv to nebyla výhra, je od čeho se odrazit. Když budeme hrát s takovým nasazením jako proti Spartě a vyvarujeme se menších chyb, tak máme šanci být úspěšní,“ pozval Nestrašil na čtvrteční domácí předehrávku s Libercem.

Třinec před utkáním vyvěsil pod strop haly už pátou plachtu připomínající mistrovský titul a utkání začal skvěle. Po dvaceti vteřinách skóroval Martin Růžička. „Těžko říct, jestli tohle pomohlo, my jsme měli v hlavách především to, že chceme začít lépe než v Plzni. A to bylo důležitější než ten ceremoniál,“ zdůraznil Nestrašil, jenž se v utkání do bodových statistik nezapsal.

Má ale po souboji se Spartou o šest trestných minut více. Dvě dostal za sekání do rozkroku Michala Moravčíka, který následně ze zápasu odstoupil, další čtyři přidal za vysokou hůl do obličeje Pavla Kousala.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, faul třineckého NestrašilaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Ten první faul byl smolný. Jen jsem se chtěl před brankou zapřít, abych tam zůstal na místě. Myslel jsem si, že přijde krosček, bohužel jsem nevěděl, že mám hokejku tam, kde mám. Podruhé jsem šel, ven, když jsem chtěl vyhodit puk. Bohužel se mi svezla hokejka po jeho a trefil jsme ho. Udělal jsem dnes více trestných minut než za celou minulou sezonu. To by se mi nemělo stávat, beru to na sebe, protože jako jeden z těch starších hráčů bych to měl mít pod kontrolou. Musím to mít pod kontrolou. Je to spíše takové nastavení, možná trocha přemotivovanosti,“ říkal Nestrašil.

V minulé sezoně dostal v play off za sekyru mezi nohy sparťana Warga třinecký Tomáš Marcinko disciplinární trest na jeden zápas. „Tam to byl ale úmysl, já v tom žádný úmysl neměl. Samozřejmě záleží na disciplinárce, jestli to budou chtít poslat, nebo ne, to není v mých rukou,“ pokrčil rameny Nestrašil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.