Hlavní obsah

Neuvěřitelná bitva v Hradci, Kladno na kolenou! Litvínov bez Růžičky válí, slaví i Pardubice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyřmi zápasy pokračovala v úterý hokejová Tipsport extraliga. Třetí výhru v řadě slaví Litvínov, který si na svém ledě poradil s Českými Budějovicemi 6:4. Jediná branka stačila vedoucím Pardubicím k výhře na ledě Mladé Boleslavi 1:0. Čisté konto udržela i Olomouc, když zvítězila nad Karlovými Vary 2:0. Hitem kola se stal zápas Hradce Králové s Kladnem, který ovládli domácí hokejisté po duelu plném zvratů 8:7 po prodloužení.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z branky.

Článek
Fotogalerie

Litvínov vstoupil do zápasu proti Českým Budějovicím lépe, když Zdráhal využil v 5. minutě přesilovou hru. Svou početní výhodu proměnili v gól o pět minut později i hosté, kdy se prosadil lotyšský útočník Dzierkals. Verva si vzala náskok zpět už o 25 sekund později díky Šaldovi, na dvoubrankový rozdíl pak ještě do konce úvodní části zvýšil bývalý českobudějovický hráč Abdul.

Rozjetý Litvínov zasadil definitivní ránu hostům v prostřední části. Po trefách Helta a Straky skóre narostlo už na 5:1 a o osudu utkání se tak zdálo být rozhodnuto. Motor ale zápas nezabalil. Vopelka a Čachotský snížili v úvodu závěrečné části na 3:5, Hlava však o dvě minuty později vrátil Severočechům tříbrankový náskok. Kosmetickou změnu výsledku napsal v 57. minutě Pech, na vítězství Litvínova 6:4 však už nic změnit nemohl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Jan Strmeň, Jindřich Abdul z Litvínova a Petr Šenkeřík z Českých Budějovic.

Paulovič rozhodl o výhře Pardubic

Až do 38. minuty čekali fanoušci v Mladé Boleslavi na první branku utkání. K smutku většiny z nich se o ni postaral Paulovič, který zajistil Pardubicím vedení. Bruslařský klub výborně chytajícího Willa překonat nedokázal, Dynamo si tak odváží tři body za výhru 1:0 a pojistilo si tak vedení v tabulce. Druhé Vítkovice ztrácí pět bodů.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi hostili Pardubice.

Olomouc srazila Energii

Hokejisté Olomouce se poprvé proti Karlovým Varům prosadili v 7. minutě, gól Hanáků však byl na základě trenérské výzvy odvolán. Regulérní trefu si tak domácí mohli vychutnat v poslední minutě úvodní části, když otevřel střeleckou listinu Nahodil.

V 49. minutě pak podruhé překonal hostujícího Habala Orsava a Olomouc vedla už o dvě branky. Energie výborně chytajícího Lukáše překonat nedokázala, z Moravy si tak odváží porážku 0:2.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Petr Koblasa z Karlových Varů, brankář Olomouce Jan Lukáš a Jakub Orsava z Olomouce.

Neuvěřitelný zápas pro Hradec

Úvod jako z hororu zažili kladenští hokejisté na ledě Hradce Králové. Po brankách Zachara a Jergla totiž prohrávali už po 37 sekundách o dvě branky. Ani katastrofální start však Rytíře nezlomil. Procházka a Kubík se postarali o to, že v 10. minutě svítil na ukazateli skóre stav 2:2.

To však z první třetiny zdaleka nebylo vše. Kevin Klíma využil ve 13. minutě přesilovku a Mountfield znovu vedl. To mu ale nevydrželo ani dvě minuty, skóre divoké úvodní dvacetiminutovky uzavřel brankou na 3:3 švédský útočník ve službách Středočechů Brodecki.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Ondřej Bláha z Kladna, Christophe Lalancette z Hradce Králové a Graeme McCormack z Hradce Králové.

Na mizerný úvod dali hosté zapomenout v prostřední části. Poprvé poslal Kladno do vedení v 27. minutě z přesilové hry Beran, o osm minut později využil rychlý brejk Plekanec, a když devatenáct sekund před koncem druhé třetiny dal šestý gól Klepiš, byli domácí zralí na ručník.

To však byla pouze předehra k neuvěřitelnému třetímu dějství. Kladno vedlo ještě v 57. minutě 7:4, domácí však díky Jerglovi, Lalancettemu a Lvovi, který se trefil v předposlední sekundě, poslali zápas do prodloužení. Z něho se odehrálo pouhých 89 sekund, když se prosadil McCormack a rozhodl o vítězství Mountfieldu 8:7.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Martin Procházka z Kladna, Adam Kubík z Kladna, Jiří Ticháček z Kladna a Kristaps Sotnieks z Kladna oslavují gól.

17. kolo hokejové extraligy
Hradec Králové - Kladno 8:7
Branky: 1. Zachar, 1. a 58. Jergl, 13. Klíma, 41. a 60. Lev, 57. Lalancette, 62. McCormack - 6. Procházka, 10. Kubík, 15. a 45. Brodecki, 27. Beran, 35. Plekanec, 40. Klepiš
Litvínov - České Budějovice 6:4
Branky: 5. Zdráhal, 12. Šalda, 15. Abdul, 23. Helt, 33. Straka, 45. Hlava - 11. Dzierkals, 42. Přikryl, 43. Čachotský, 57. Pech
Mladá Boleslav - Pardubice 0:1
Branky: 38. Paulovič
Olomouc - Karlovy Vary 2:0
Branky: 20. Nahodil, 49. Orsava
Zápas Brno - Liberec byl odložen kvůli technickým problémům v hale.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec