Hlavní obsah

Klíč pro sedmé finále? I dobré pití a žrádlo, tuší Moták. Zadina velí štípat led

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dál už cesta nevede, hokejová extraliga dnes pozná mistra ročníku 2023/2024. Popáté v historii rozhodne o titulu závěrečný sedmý duel finále play off. Poslední a nejdůležitější souboj Pardubic a Třince startuje netradičně v 19:00. A trenéři obou celků tuší, že budou rozhodovat maličkosti. „Hlavně se dobře vyspat, dát si dobré žrádlo a dobré pití. Připravit se na zápas, abychom měli sílu žrát led,“ usmál se třinecký kouč Zdeněk Moták.

Finálový zápas číslo sedm, co víc chtít? Klíčová bude regenerace, aby hráči měli sílu, shodují se aktéřiVideo: Sport.cz

 
Článek

Oceláři zvládli sedmé duely už ve čtvrtfinále s Českými Budějovicemi a semifinále se Spartou. I proto kouč dostal otázku, co před těmito klíčovými duely jeho svěřenci jedli. „Já už nevím. Asi vepřo knedlo zelo?“ zavtipkoval Moták. „Nevím, co bude k jídlu. Musíme dostat do hráčů látky, které potřebují ke kvalitnímu výkonu. Nevím, co to bude, prostě stejná skladba jídla, jakou mají sportovci před nejdůležitějším zápasem sezony,“ líčil trenér.

Sedmý duel finále se naposledy hrál před devíti lety. Třinec tehdy doma s Litvínovem stál na straně poražených. Oceláře může uklidňovat historická statistika, že v třech ze čtyř případů se v rozhodujícím finálovém duelu radoval hostující tým. „Myslím, že všichni musí být spokojení. Fanoušci, majitelé, televize… Sedmý zápas ve finále, co víc si přát?“ usmál se třinecký kapitán Petr Vrána.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, Vránův gól v šestém finále muselo potvrdit videoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Výhoda na straně Slezanů je i v tom, že Třinec sedmé zápasy prostě umí, což letos dokázal. „Ve čtvrtfinále mě ty nervy nebavily, protože jsme přišli o náskok. V semifinále i teď si drama užívám, protože jsme dotáhli. Těšíme se na to. Už víme, jak si nastavit hlavu. Ale nebudu prozrazovat jak,“ usmál se útočník Patrik Hrehorčák.

Dynamo zase žene dopředu touha po odplatě za loňské semifinále, kdy naopak s Oceláři rozhodující duel nezvládlo. „Máme to v hlavě. Chceme ukázat, jak jsme se oproti loňsku posunuli,“ svěřil se pardubický útočník Adam Musil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Dynamo Pardubice 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Východočechy požene za titulem po dvanáctiletém čekání beznadějně vyprodaná Enteria arena. „Věřím, že budeme doma štípat led a že budeme hrát výborný hokej. Poženou nás lidi a půjdeme si za tím,“ slíbil trenér Marek Zadina.

Ovšem zatímco Oceláři zázračnou cestou do finále už předčili očekávání a slavili by pátý titul v řadě, pod mnohem větším tlakem fanoušků i majitele Petra Dědka jsou Pardubice. „Tlak je znát, je těžké ho ustát. V pátek jsme se hlavami nenastavili dobře,“ uvědomoval si forvard Martin Kaut.

Teď už se ale Dynamo soustředí jen na souboj o všechno. „Sedmý zápas finále je svátek, co může být lepšího než ho hrát doma? Strašně moc bychom chtěli Třinci přerušit vítěznou sérii. Je to obrovská motivace. Věřím, že to zvládneme,“ doplnil Kaut.

Kdo vyhraje rozhodující sedmý zápas finále hokejové extraligy?
Pardubice
30,5 %
Třinec
69,5 %
Celkem hlasovalo 12582 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.