Hlavní obsah

Obránce Suchánek skončil v extraligových Českých Budějovicích

Hokejista Jakub Suchánek končí v extraligovém Motoru České Budějovice. Šestatřicetiletý obránce se rozhodl nepřistoupit na žádost vedení klubu o snížení odměn v hráčském kontraktu a rozhodl se pro vyplacení z něj a odchod.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Jakub Petružálek a David Štich z Litvínova, Matěj Toman a Jakub Suchánek z Českých Budějovic.

Článek

"Motor se v rámci žádostí o snížení odměn v hráčských kontraktech v důsledku finanční krize spojené s koronavirovou situací s většinou hráčů shodnul na variantě snížení odměn a jejich pokračování v klubu. V případě obránce Jakuba Suchánka ale došlo k tomu, že hráč z nabízených variant zvolil vyplacení kontraktu," uvedl klub na svém webu.

Suchánek si v této sezoně připsal ve 21 zápasech sedm bodů za dvě branky a pět asistencí. V Motoru působil také v první lize v letech 2014 a 2017 a vrátil se po angažmá v Jihlavě a Litvínově před sezonou 2019/20, v které mu pomohl k návratu do extraligy po sedmi letech. "Za jeho služby v průběhu pět sezon, kdy působil v Českých Budějovicích, se mu sluší poděkovat," uvedli zástupci klubu.

Odchovanec Tábora hrál také druhou nejvyšší soutěž v Ústí nad Labem, Olomouci, Kadani a Mostě. Působil také ve Francii v Gapu a Štrasburku. V extralize má na kontě 106 utkání a 20 bodů za čtyři góly a 16 asistencí.

Reklama

Související témata: