Hlavní obsah

Oceláři po další porážce zuří! Hradec je zákeřný, tvrdí Voženílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frustrace je znát. Hokejisté Třince prohráli sedmé z posledních devíti utkání. V Hradci padli 3:4 a jejich náskok právě na pondělního soupeře na páté příčce klesl na jediný bod. A ve Slezsku ví, že se hrálo o hodně. Plný negativních emocí byl v zápase i po něm útočník Ocelářů Daniel Voženílek.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Bohumil Jank z Hradce Králové (nahoře) a Daniel Voženílek z Třince v souboji před brankou.

Článek
Fotogalerie

Příběh vzájemné záště se začal psát už v zápase mezi stejnými soupeři na začátku roku. Voženílek tehdy rozhodl utkání v prodloužení, předtím však po jeho zákroku odstoupil hradecký forvard Oliver Okuliar. A po zranění ramene se vrátil po šesti týdnech až teď, rovnou do zápasu proti Třinci.

„Oni mi už minule vyhrožovali, že mě roz**bou za Okuliarovo zranění," přibližoval Voženílek. Očekával férové souboje, ty však podle něj nenastaly. „Nikdo za mnou nedorazil, akorát mě sekali po rukách, po lýtkách, byly tam krosčeky. Ale nikdo nepřijel s ničím osobním," stěžoval si 27letý centr druhé formace.

„Je to jejich hra, co k tomu mám víc říct? Jen to, že jsou zákeřní. Nic víc k tomu nemám," říkal hořce odchovanec Pardubic. V utkání se obzvlášť porafal s domácím Jakubem Lvem. „Ten se ale přiblížil, až když u toho byli rozhodčí. Akorát povídá, jinak se toho bojí," mínil Voženílek.

Když byl dotázán Okuliar, kvůli jehož lednovému zranění celý střet odstartoval, o konfliktu se bavit nechtěl. „Že bychom na Voženílka měli spadeno? Ne, ne. Vůbec," prohlásil jen a bez dalšího slova z rozhovoru odešel. Bylo na něm vidět, že mu otázka pořádně nadzvedla mandle a že pravda bude dost možná na opačné straně, jen nechce dál vířit emoce.

Jeho spoluhráč Radek Pilař už byl konkrétnější. „Pár hráčů bylo dost na ostří nože," usmál se a přitakal, když poté padlo Voženílkovo jméno. S láskou na sebe tito soupeři vzpomínat nebudou.

Je pikantní, že znovu se potkají už v pátek, tentokrát na třineckém ledě. Zatímco Hradec je po šesti výhrách v řadě v euforii, Oceláři mají nad čím přemýšlet. „Měli jsme špatnou sérii, nebylo to dobré výsledkově i herně. Ale věřím, že jsme dobře připraveni na zbytek sezony. Pořád všechno máme ve svých rukách," doufá Voženílek.

S výkonem v pondělím utkání, v němž Martin Růžička nastoupil k jubilejnímu 600. zápasu za Třinec a debut v extralize prožil kanadský bek Adam Smith, však spokojený být nemohl. „Vstup do utkání se nám nepovedl. Nakonec z toho byla vyrovnaná partie, ale měli jsme hodně vyloučených a oni jednu přesilovku proměnili. Disciplína rozhodla," mrzelo Voženílka.

Reklama