Hlavní obsah

Olomouc bez marodů nedala podruhé za sebou ani gól. Na play off budeme kompletní, věří kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr základní části extraligy je nezastihl v optimálním rozpoložení. Po pátečním domácím nezdaru 0:4 s Hradcem Králové nedokázali olomoučtí hokejisté skórovat ani v Brně. Kometě podlehli v duelu blízkých soupeřů 0:3. Z posledních devíti utkání se jen dvakrát radovali z vítězství. „To, že jsme už podruhé za sebou nedali ani gól, je pro nás hodně mrzuté. V Brně jsme se ale přece jen zlepšili. Místy jsme domácí i přehrávali. Nějaké šance jsme si vytvořili. Jenže jsme je zahazovali," litoval zklamaný obránce Olomouce Alex Rašner.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrádc inkasuje gól.

Článek

Hanáci doplácejí i na to, že se musí nyní obejít bez několika marodů. „Kupříkladu Jirka Ondrušek nebo Honza Káňa nám pochopitelně citelně chybějí. Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Musíme si poradit i bez nich," má Rašner jasno. Jeho celek čekají do konce základní části nejvyšší soutěže včetně úterní dohrávky na Spartě ještě tři utkání. „Potřebujeme se v nich zvednout a urvat nějaké body, abychom si před vyřazovacími boji aspoň trochu vylepšili náladu," plánuje.

Také trenér olomouckých hokejistů Jan Tomajko zaznamenal u svého mužstva oproti předchozímu duelu s Mountfieldem zlepšení. „V Brně jsme rozhodně nepodali špatný výkon. Klukům toho nemůžu moc vytknout. Odehráli utkání s velkým nasazením. Jenže Kometa střelecké příležitosti proměnila, my nikoli," viděl hlavní rozdíl mezi oběma celky v produktivitě.

Kouč věří, že do začátku předkola play off 8. března bude mít tým kompletní. „Někteří borci, co jsou teď na marodce, by mohli naskočit už v pátek do zápasu s Třincem. V úterý na Spartě si ovšem budeme muset ještě vystačit se stávajícím kádrem," prozradil Tomajko.

Hanáci se drží na sedmé příčce tabulky nejvyšší soutěže před osmou Kometou už jen díky lepšímu skóre. Na deváté Karlovy Vary mají dvoubodový náskok. „Uděláme všechno pro to, abychom se nejhůř na osmém místě udrželi. Je rozhodně lepší vstoupit do předkola play off před našimi diváky. I proto je naším cílem uhrát ve zbývajících duelech základní části co nejvíc," má jasno.

Reklama

Související témata: