Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 4:3Oslabené Pardubice udolaly Zlín a dotáhly se na vedoucí Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Somík 1 : 0
17. Pineault 2 : 0
24. Linhart 2 : 1
28. Kolář II 3 : 1
34. Hamrlík 3 : 2
35. Čech 3 : 3
38. Koukal 4 : 3

PRAHA

Hokejisté Pardubic a Zlína uzavřeli netradičně ve středu 27. kolo extraligy. V duelu týmů z čela tabulky měli Východočeši soupeři z první poloviny základní části co vracet, Zlín si ve dvou vzájemných soubojích připsal pět bodů a Eaton pouze jeden za domácí porážku 1:2 po nájezdech. Ve středu bodovali Východočeši stoprocentně, přetsože v průběhu utkání ztratili dvoubrankový náskok. V 38. minutě jim ale vystřelil vítězství útočník Petr Koukal.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Cetkovský (vpravo) oslavuje gól v dresu Pardubic

Článek

Východočeši nastoupili do utkání dvou týmů z první čtyřky se značně prořídlou sestavou, i proto trenéři Sýkora s Votrubou vyslali do boje v poli pouze tři obranné páry a tři útoky. V první třetině se však tato indispozice na Eatonu vůbec neprojevila. První šanci měl sice hostující Kubiš, ale poté mohli skóre otevřít pardubičtí Koukal a Buchtele, kterého skvěle našel právě Koukal, ale ani jeden z nich neuspěl.

Na konci páté minuty měl Zlín k dispozici 109 vteřin přesilovky čtyři na tři, ale kromě jediného náznaku šance ji sehrál příliš staticky. Krátce poté si naopak vysloužil dvojnásobný menší trest za faul kolenem a napadení Záhorovský a již po 26 vteřin mu první z obou trestů skončil.

Somík si na brankovišti srazil puk rukou, ale ten se vzápětí ocitl za Sedláčkovými zády. Následoval první telefonát videorozhodčímu a uznání gólu. Po intervenci hostujícího kouče Venery se volalo znovu, ale výsledek byl stejný - Pardubičtí šli do vedení.

V závěru druhého ze Záhorovského trestů se blýskl individuální akcí Zohorna, Sedláček byl však připraven. V polovině 17. minuty ale našlápl podél hrazení Pineault, z hodně velkého úhlu zkusil štěstí bekhendem a uspěl. Protože Sedláček při svém zákroku vychýlil branku, čekalo se opět na potvrzení sudího u videa, tentokrát však bylo velmi rychlé a domácí vedli 2:0. Sedláček se na sebe hodně zlobil, ale místo v brance musel přepustit náhradníku Štůralovi.

Hosté jen srovnali

Druhé dějství přineslo hned pět gólů a hosté vývoj zápasu značně zdramatizovali. Ve 24. minutě dorazil při signalizované výhodě od zadního hrazení odražený puk do odkryté branky Linhart. Chvilku nato sice obránce Kolář rychlým švihem vrátil Východočechům dvoubrankový náskok a využil tak další přesilovku, ale domácí o vedení zase velmi rychle přišli.

V končící 34. minutě dojížděl po buly kotouč na útočné modré čáře Hamrlík, hned od hrazení ho nečekaně napálil na domácí branku a gólman Růžička se musel pod maskou hodně červenat. Uplynulo pouhých 13 vteřin a bylo vyrovnáno. Za branku jedoucí Balán našel chytrou přihrávkou Čecha, který pohotovým zakončením překonal Růžičku.

V 37. minutě mohli hosté dokonat obrat, jenže Köhler v přesilovce ani na tři pokusy nedostal puk za Růžičkova záda. Hosty tak ztrestal Koukal úspěšnou tečí Píšovy rány.

V třetí dvacetiminutovce měla obě mužstva několik velkých příležitostí, a přestože se vývoj skóre zastavil, byl k vidění zajímavý hokej. V 43. minutě završil svůj hattrick menších trestů Pivko a krátce nato mu hodně zatrnulo, neboť gólmana Růžičku zachránila tyč. Hra se nadále přelévala z jedné strany na druhou, více šancí měli hosté, ale Růžička mnohdy se štěstím odolával.

V 56. minutě mohl definitivně rozhodnout Somík, který jel sám na Štůralu, ale neuspěl. Litovat však nakonec nemusel. Přestože Berani v závěru přišpendlili domácí před Růžičku, poslední minutu zkusili hrát bez brankáře a vzali si oddechový čas, Východočeši již těsné vedení udrželi.

Hokejová O2 extraliga, dohrávka 27. kola
Pardubice - Zlín 4:3on-line
Branky a nahrávky: 9. Somík (Cetkovský, Zohorna), 17. Pineault (Pivko), 28. Kolář II (Koukal), 38. Koukal (Píša, Starý) - 24. Linhart (Leška, Hamrlík), 34. Hamrlík (Leška), 35. F. Čech (Balán). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 7954.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Kolář II, Havíř, Jillson, MacKenzie - Cetkovský, Zohorna, Somík - Koukal, Starý, Buchtele - Pineault, Pivko, Kousal - od 29. navíc Radil. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Zlín: Sedláček (17. Štůrala) - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Záhorovský, Ondráček - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Finsterle, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdira.
Úterní zápasy
Kladno - K. Vary 4:3 po prodl.on-line
Č. Budějovice - Litvínov 3:0on-line
M. Boleslav - Liberec 0:4on-line
Vítkovice - Sparta 2:1on-line
Brno - Plzeň 2:4on-line
Slavia - Třinec 2:3 po prodl.on-line
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata: