Hlavní obsah

Ostuda, neomluvitelné! Šmíd se na Spartě styděl, jeho proslov nešlo odvysílat se zvukem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po druhé třetině, v níž Sparta nasázela Liberci čtyři góly během devíti minut a odskočila na 5:0, měl ke svým spoluhráčům v kabině proslov. Důrazný, bez servítek, takže televizní kamery nemohly záběry z šatny Bílých Tygrů odvysílat i se zvukem. Zkušený obránce Ladislav Šmíd se po prohře Bílých Tygrů 0:7 v úvodním čtvrtfinále za svůj tým styděl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Šmíd z Liberce v duelu se Spartou.

Článek

Pár minut po skončení zápasu vypadáte hodně naštvaně.

Prohrát v prvním čtvrtfinále v play off na Spartě 0:7, to je prostě ostuda. Neomluvitelné! To by se vůbec nemělo stávat. Musíme si uvědomit, že tu reprezentujeme nejen sebe, ale i toho Tygra.

Bude mít důrazný proslov po druhé třetině další pokračování?

Teď si k tomu možná ještě něco řekneme v kabině už bez kamery. A doufám, že to všechny nakopne. Teď už nemá cenu na sebe řvát. Musíme se zamyslet, nečumět jeden na druhého, ale podívat se sami sobě do očí a předvést úplně, ale úplně jiný výkon.

Asi dobře, že už v úterý je na programu druhý zápas, že?

Určitě, zvlášť po takovém výkonu. Zaplaťpánbůh, že máme šanci to hned odčinit. Ale jak říkám, musí tam být úplně jiný tým s jiným nasazením a koncentrací. Doufám, že se opravdu všichni podíváme do zrcadla a trochu se probereme a zítra tam bude stát nový tým. Dneska jsem tam vůbec neviděl dohrávání soubojů nebo zblokované střely. Prostě nic, co patří do play off.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor třetího gólu Sparty David Tomášek se raduje. V brance Liberce je Petr Kváča.

Čím si to vysvětlujete?

Kdybych to věděl, nestalo by se to. Nevím, fakt nevím. Ale mnou počínaje a posledním hráčem konče, to musí být úplně jiný výkon. A já tomu věřím. Tým je mentálně silný, ukázali jsme to v pátém zápase předkola s Kometou. Nevidím důvod, proč bychom to nemohli předvést znovu. To srdce už jsem v kabině několikrát viděl. Nemáme co ztratit, Sparta je favorit. to všichni vědí.

Zdálo se, že jste po předkole působili unavenějším dojmem než odpočatá Sparta. Souhlasíte?

Trochu jsme tahali nohy, nevím, jak je to možné. Nemůžeme si hrát na třiadvacet hokejistů. Musí tam vlítnout tým, který je hladový a ostrý. Musíme dávat puky za jejich obránce, ty věšet na mantinely a unavit je. Z toho se pak tvoří šance. Nemá cenu s nimi hrát z jedné strany na druhou. Musíme hrát jednoduše a tlačit se do branky. Když přijdou střely, musíme mít minimálně dva hráče přilepený na masce (brankáře).

Reklama

Související témata: