Hlavní obsah

Pavlík a Vítkovice tvrdě pykají za urážky rozhodčích, pokutu dostaly i Pardubice za Dědka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf hokejových Vítkovic dostal od disciplinární komise pokutu 70 tisíc korun za urážky vůči rozhodčím, kterých se dopustil po druhém semifinále proti Hradci Králové. Samotný klub pak ještě musí zaplatit za Pavlíkovo chování a komentáře „poškozující dobré jméno extraligy“ dalších 60 tisíc korun. Platit musí i Pardubice, které za „prostořekost“ majitele Dynama Petra Dědka dostali od ředitele extraligy Martina Loukoty souhrnný trest 20 tisíc korun.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Vítkovic Miloš Holaň během utkání s Hradcem Králové.

Článek

Pavlík dostal flastr za dění po druhém semifinálovém utkání, kdy po vítkovické porážce v tunelu mezi ledovou plochou a šatnou hlasitě nadával dvojici rozhodčích Oldřichu Hejdukovi a Jiřímu Ondráčkovi. „Jste zkorumpovaní," křičel mimo jiné.

To potvrdila i disciplinární komise v čele s Viktorem Ujčíkem, která ve svém vyjádření napsala: „Do poznámek o utkání uvedli rozhodčí, že se funkcionář klubu dožadoval vstupu do šaten rozhodčích, slovně je vulgárními a agresivními výrazy napadnul a nařknul je, že jsou zkorumpovaní."

Ještě po zápase navíc klub vydal článek, v němž se vyjadřoval k brankovým situacím a porušil tak „náhubkový" zákon, který to v den utkání zakazuje. Za to mu vedení soutěže vyměřilo standardní pokutu 10 tisíc korun. Ovšem Pavlíka neopustily emoce ani druhý den, kdy na klubových stránkách řekl: „Toto semifinále je skvělá série plná emocí na ledě i kolem něj tak, jak to má v play off být. Máme skvělý, velmi silný tým, který má v sobě velkou víru a touhu vyhrávat. Nyní víme, že nebojujeme jen proti Hradci, ale tato skutečnost nás ještě více motivuje."

Za tento výrok napařil ředitel extraligy Martin Loukota Vítkovicím další pokutu, tentokrát ve výši 50 tisíc korun. „Porušení se týká povinnosti zajistit, aby se nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačního týmu a funkcionářů klubu ve sdělovacích prostředcích nevyjadřoval tak, aby takovým vyjádřením došlo k poškození dobrého jména a zájmů soutěže," stojí v prohlášení Asociace profesionálniích klubů (APK).

Pavlík přitom ještě v době tvrdé a vulgární kritiky byl prezidentem APK, na tento post však dva dny po incidentu rezignoval. „Správný chlap by se měl postavit všem věcem čelem, zejména pak těm nepříjemným. Souhlasím s majitelem Mountfieldu Hradec Králové Miroslavem Schönem, že jsem svými výroky po druhém semifinálovém utkání překročil červenou čáru."

Viceprezidentem hokejového svazu však zůstává.

Emocemi nabitá byla i druhá série mezi Pardubicemi a Třincem. Majitel Dynama Petr Dědek si po pátém utkání v rozhovoru pro Sport.cz stěžoval na kvalitu rozhodčích a klub za to od Loukoty vyfasoval rovněž pokutu 10 tisíc korun. I tady jde o porušení zákazu vyjadřovat se k sudím v den utkání.

Stejnou částku musí Pardubice zaplatit také za Dědkův tweet během sedmého utkání, kdy v odpovědi Jakubu Voráčkovi ohledně faulu na Lukáše Sedláka napsal: „Jednoznačné ovlivnění zápasu a celé série." Nelíbilo se mu, že Libor Hudáček dostal v zápase jen dvouminutový trest.

Nicméně třineckého útočníka dodatečně potrestala disciplinární komise a bude v prvních třech finálových duelech Ocelářům chybět.

Reklama