Hlavní obsah

Piráti ulovili medailistu z letošní olympiády, finský gólman končí, aniž by vůbec začal

Praha

Hokejový Chomutov posílí dvaatřicetiletý kanadský brankář Justin Peters, který během své kariéry odehrál 83 zápasů v NHL. Piráty naopak opouští finský gólman Hannu Toivonen. Toho přitom Severočeši získali teprve před dvěma týdny, neodchytal za ně ale jediné utkání.

Foto: Profimedia.cz

Justin Peters na letošní olympiádě.

Článek

Sportovní manažer a zároveň hlavní kouč Pirátů Vladimír Růžička starší avizoval, že chce k mladým gólmanům Stezkovi s Lukešem získat zkušenějšího brankáře, tah s Toivonenem ale nevyšel.

„Řešili jsme několik brankářů současně. Jednání s Petersem se trochu táhla a my jsme potřebovali pomoc hned, proto jsme ukázali na Toivonena. Bohužel se do branky postavit nemohl kvůli nečekané zdravotní indispozici, která se sice vyřešila, ale mezitím jednání s Petersem dospěla k dohodě, proto nyní Toivonen odchází," vysvětluje Růžička na první pohled poněkud zamotanou situaci.

„Chceme dávat prostor i našim mladým brankářům, proto se oba zkušení brankáři vymění," dodává.

Peterse draftovala pro NHL ve druhém kole v roce 2004 Carolina, o více než pět let později se pak v jejím dresu dočkal debutu v nejlepší hokejové soutěži světa. Kromě Hurikánů nastupoval Peters v NHL i za Washington a Arizonu, dohromady za sedm sezón odehrál 83 zápasů.

V minulé sezóně si poprvé vyzkoušel angažmá v Evropě, když nejprve chytal za lotyšskou Rigu v Kontinentální lize a následně německý Kolín nad Rýnem.

Peters byl rovněž dvakrát povolán do kanadské reprezentace pro vrcholný seniorský turnaj. Na mistrovství světa v Minsku v roce 2014 i letošní olympiádě se ale na led nedostal. I přesto mu náleží olympijský bronz, neboť Kanada v souboji o bronz porazila v Pchjongčchangu český výběr 6:4.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články