Hlavní obsah

Plzeň málem přišla o oba mladé gólmany. Zájem po mistrovství byl, připustil slovenský klenot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle by byla pro hokejisty Plzně velká rána, málem totiž v létě museli hledat nové gólmanské duo. Západočeši znovu chtějí spoléhat na mladíky. Ke 23letému Dominiku Pavlátovi přivedli ze Slovanu Bratislava o rok mladšího Samuela Hlavaje. O oba talentované brankáře byl zájem v zámoří, ale v týmu Škody si mohou oddychnout. Plány se nebortí.

Foto: HC Škoda Plzeň

Samuel Hlavaj se nedávno stal novou posilou Plzně.

Článek

V loňské sezoně si Pavlát vychytal pozici jedničky pro play off, v závěru sezony si odbyl i premiéru v reprezentaci, nedávno se navíc vrátil z rozvojového kempu Colarada. Jeho nový parťák se nečekaně dostal až na mistrovství světa a ve slovenském dresu odchytal tři výborná utkání.

„Dostal jsem šanci, kterou jsem využil dobře. A rád bych se probojoval i na další šampionát. Rozhodně mě tahle zkušenost posune. Tlak na mistrovství je ohromný. Ale pořád je to jeden hokej," usmíval se Hlavaj.

Na západě Čech podepsal smlouvu na další sezonu už v únoru, ale hrozilo, že půjde do zámoří. Plzeň by za něj navíc nedostala ani korunu. „Zájem o mě byl, ale nic se nedotáhlo do úspěšného konce," nastínil rodák z Martina.

Po dlouhé sezoně moc času na odpočinek neměl. „Od trenérů jsem dostal aspoň tři týdny volna. Z toho jeden jsem si dal úplný pohov a nic jsem nedělal. Ale pak už jsem se dostával zpátky do zápřahu," líčil Hlavaj.

Už má za sebou i proslulou přípravu pod kondičním trenérem Škodovky Janem Snopkem. „Jako gólman jsem moc úlev neměl. Bylo to náročné, ale zvládnout se to dalo," podotkl. Volnější součástí letního drilu jsou pak pro Západočechy fotbalové zápasy. „Užil jsem si je. I navzdory tomu, že se mi udělaly puchýže," smál se ve snaze vyslovit české „Ř".

Tento týden odstartoval s novým týmem přípravu na ledě. A oceňuje spolupráci s trenérem gólmanů Rudolfem Pejcharem, který v Plzni vypiloval už nespočet mladých brankářů a díky němuž ho také nabídka na západu Čech tolik zaujala. „Spolupráce je super, rozumíme si," prohlásil a pochválil si i první dojmy z parťáka Dominika Pavláta. „Pomáháme si, rádi si pokecáme. A popereme se o místo jedničky," pokračoval Hlavaj.

Přesun ze Slovanu do české nejvyšší soutěže bere jako krok vzhůru. „Je to dobrý posun. Nechci znehodnocovat slovenskou ligu, ale česká je určitě na vyšší úrovni," připustil. A zatím si změnu libuje i po životní stránce. „Bratislava na mě byla až moc velká, naopak Plzeň je v tomhle ideální. Město se mi líbí," doplnil Hlavaj.

Reklama